Nέο- άστεγοι

Τα τελευταία δύο χρόνια οι πιο σκληρές πολιτικές λιτότητας εφαρμόζονται στην ελληνική κοινωνία και δημιούργησαν την νέα ταξη των νεο-άστεγων.

Διανομή συσσιτίων

ΑΝΑΓΚΑΙΑ η παροχή οργανωμένου συσσιτίου στους έχοντας αναγκη.

Ανήλικα παιδιά

Αναγκη φροντιδας έχουν επίσης και πολλά ανήλικα παιδιά.

Ο.Κ.Α. Θεσ/νίκης

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για άπορους, άστεγους, ανέργους και ευπαθείς ομάδες γενικότερα.

Συλλογή κουβερτών και ρούχων

Συλλογή του ρουχισμού, των κουβερτών και λοιπών ενδυμάτων.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες από σήμερα και κάθε Δευτέρα στην Καλαμαριά


Στη διάθεση προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές προχωρά από σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, και κάθε Δευτέρα η Δημοτική Κίνηση Καλαμαριάς μέσω του Αγροτικού Παντοπωλείου.

Οι παραγγελίες για τη Δευτέρα 29 Απριλίου έχουν ξεκινήσει, ενώ οι παραδόσεις των προϊόντων θα γίνονται στην πλαζ της Αρετσούς από τις 5 έως τις 8 μ.μ.
Οσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους έως το Σάββατο το μεσημέρι.

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Κίνησης Καλαμαριάς και του Αγροτικού Παντοπωλείου έχει στόχο αφενός να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών με ντόπια, ποιοτικά και φτηνά προϊόντα, κι αφετέρου να στηριχθεί η ελληνική αγροτική παραγωγή και να εξασφαλιστούν δίκαιες τιμές για τους παραγωγούς.


Τα προϊόντα που διατίθενται σήμερα Δευτέρα, 29 Απριλίου, και οι τιμές τους υπάρχουν στο διαδικτυακό τόπο του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς: http://www.agropankalamarias.blogspot.gr/.


Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η 3η ανοπιχτή αγορά προϊόντων του ΚΟΙ.ΝΟ (κοινό νόμισμα) Καλαμαριάς, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., στον πεζόδρομο - πλατεία της περιοχής .

πηγή

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!!


Είμαστε 4 φίλοι (Ανδρέας Ονησιφόρου, Γιώργος Δημητρίου, Αντρέας Σκουτέλλας και Παντελής Παπαζαχαρίου) την εβδομάδα 07-13/04/2013 διανύσαμε 700 χλμ συλλέγοντας τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία. 3 περίπου τόνοι τρόφιμα παραδόθηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία.
Γνωρίζοντας ότι οι αιτήσεις προς τα κοινωνικά παντοπωλεία για βοήθεια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και φυσικά αυτό το γεγονός θα αυξήσει τις ανάγκες για τρόφιμα, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε τον ερχόμενο Σεπτέμβριος πανελλαδική ποδηλασία για την συλλογή τροφίμων. Από τα τρόφιμα που θα μαζεύουμε τα 2/3 θα παραμένουν Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών των ανάλογων κοινωνικών παντοπωλείων και το 1/3 θα αποστέλλετε Κύπρο.
Η Πανελλήνια ποδηλασία θα ξεκινήσει από την Κομοτηνή θα περάσουμε από Καβάλα – Θεσσαλονίκη – Βέροια – Λάρισα – Βόλο – Πάτρα – όλα τα νότια παράλια της Πελοποννήσου – Ναύπλιο – Κόρινθο – Αθήνα – Σύρο – Ρόδο – Κρήτη – Κύπρο. Στη Κύπρο θα επαναλάβουμε το ίδιο περίπου δρομολόγιο όπως και την προηγούμενη φόρα. (Λεπτομερές δρομολόγιο θα σχεδιαστεί εντός των ημερών).
Δίπλα μας σε αυτή την μαραθώνια προσπάθεια έχουμε την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων – ΕΛΠΑ και την εταιρία Fenistal ltd η οποία ήταν και στην ποδηλασία των 700 χλμ προσφέροντας μας τα ποδήλατα Bergamont καθώς και Παγκύπρια τεχνική υποστήριξη.
Για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την όλη προσπάθεια μας χρειαζόμαστε και τη δικιά σας βοήθεια. Χρειαζόμαστε εθελοντές για το διαχωρισμό και παράδοση των τροφίμων. Κάνουμε έκκληση προς όλες τις εταιρίες μεταφορών να μας βοηθήσουν εθελοντικά στη μεταφορά των τροφίμων από Ελλάδα στην Κύπρο.
Καλούμε όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά σε Κύπρο και Ελλάδα να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα:
Ανδρέας Ονησιφόρου (00357)96618956
Γιώργος Δημητρίου (00357)99083827
Ανδρέας Σκουτέλλας (00357)99268906
Email: podilasiaagapis@yahoo.com
Facebook: https://www.facebook.com/groups/427435710682544/
Παρακαλούμε όπως προωθήσετε την σχετική ανακοίνωση.

πηγή