Nέο- άστεγοι

Τα τελευταία δύο χρόνια οι πιο σκληρές πολιτικές λιτότητας εφαρμόζονται στην ελληνική κοινωνία και δημιούργησαν την νέα ταξη των νεο-άστεγων.

Διανομή συσσιτίων

ΑΝΑΓΚΑΙΑ η παροχή οργανωμένου συσσιτίου στους έχοντας αναγκη.

Ανήλικα παιδιά

Αναγκη φροντιδας έχουν επίσης και πολλά ανήλικα παιδιά.

Ο.Κ.Α. Θεσ/νίκης

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για άπορους, άστεγους, ανέργους και ευπαθείς ομάδες γενικότερα.

Συλλογή κουβερτών και ρούχων

Συλλογή του ρουχισμού, των κουβερτών και λοιπών ενδυμάτων.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τη Δευτέρα το επίδομα αδείας στους συνταξιούχους


Θα καταβληθεί από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών

Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου θα καταβληθεί στους δικαιούχους συνταξιούχους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών το επίδομα αδείας για το 2012.
πηγή

Στον παιδικό σταθμό όλο τον Αύγουστο!


Ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τους γονείς που έχουν ανάγκη

Ανοιχτό θα κρατήσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών κατά τη διάρκεια του Αυγούστου έναν παιδικό σταθμό προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των γονέων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια διευκόλυνσης όσων εργάζονται τον Αύγουστο και δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους, καθώς οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν στις 31 Αυγούστου. Είναι μάλιστα κάτι που γίνεται για πρώτη φορά καθώς, όπως αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης δεν έχει ληφθεί αντίστοιχη πρωτοβουλία από άλλο δήμο της χώρας.

Συγκεκριμένα, στον παιδικό σταθμό της Πόντου θα λειτουργήσει από την 1η μέχρι τις 31 Αυγούστου ένα τμήμα για όλο το δήμο εξυπηρετώντας τους γονείς που έχουν άμεση ανάγκη. Ήδη, κάποιες οικογένειες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά η ακριβής καταγραφή τους αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα είναι και η λειτουργία των τριών θερινών τμημάτων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Εκεί, από τα μέσα Ιουνίου, απασχολούνται δημιουργικά περισσότερα από 350 παιδιά, από τις 7.30 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, με δραστηριότητες όπως η γυμναστική, το ομαδικό παιχνίδι, η εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγγλικών, το θέατρο, τα εικαστικά και η ενίσχυση ψυχικής υγείας.
πηγή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (προσλήψεις για κοινωφελή εργασία)


Η ΑΡΣΙΣ

Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

Ανακοινώνει

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 2.13008/οικ.62992/22/05/2012 Απόφαση Ένταξης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνολικά εκατόν δέκα έξι (116) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Δήμος Θεσσαλονίκης (Δημοτικές Ενότητες) Θεσσαλονίκη» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α - Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Δήμος Θεσσαλονίκης (Δημοτικές Ενότητες) Θεσσαλονίκη, ανά συμπράττοντα φορέα, ενέργεια, τόπο υλοποίησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης ο παραπάνω αριθμός ατόμων με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες από την επόμενη της τελευταίας καταχώρισης στον τοπικό τύπο (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και συγκεκριμένα από την 1 έως και τις 10 Αυγούστου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν, πληροφορίες, τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)»: α) στα γραφεία του Δικαιούχου στην παρακάτω διεύθυνση: Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΚ. 54630 β) στην ιστοσελίδα του Δικαιούχου (www.arsis.gr) γ) στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr) δ) στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr), ε) στις ιστοσελίδες των συμπραττόντων φορέων.

Ανακοίνωση Κεντρικού Τομέα

Περίληψη Προκήρυξης Κεντρικού Τομέα


Έντυπο αίτησης

Οδηγίες συμπλήρωσης

Έντυπο ένστασης

Έντυπο αποδοχής θέσης
πηγή

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΥΚΠΑΑΠ Λαγκαδά: Δωρεάν Ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



  Η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, παρέχει στους Δημότες του νέα υπηρεσία, δωρεάν ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου για όλους.

  Με τη νέα αυτή υπηρεσία, ο δημότης μπορεί να έχει διαθέσιμο όπου και όποτε το χρειαστεί, τον προσωπικό ιατρικό του φάκελο, με ασφαλή τρόπο αποθήκευσης και ελέγχου πρόσβασης, με όλες τις ιατρικές του πληροφορίες, και θα τον συμπληρώνει με ό,τι νεότερο στοιχείο προκύπτει σχετικά με την πορεία της υγείας του.

  Ακόμη ο δημότης μπορεί να δίνει πρόσβαση με ασφάλεια στους προσωπικούς του γιατρούς, και αν το επιθυμεί να τους αφαιρεί το δικαίωμα πρόσβασης.

  Τα οφέλη για το γιατρό που θα αποκτήσει κωδικό πρόσβασης είναι επίσης πολλά, διότι θα γνωρίζει τον ιατρικό φάκελο και όλες τις λεπτομέρειες του ιστορικού του ασθενούς του, όποτε χρειάζεται.

  Όσοι δημότες επιθυμούν να δημιουργήσουν προσωπικό ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο, ή όσοι ιατροί θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Λαγκαδά, στη διεύθυνση: Χρ. Σμύρνης 29 στον 1ο όροφο, για να του δοθεί κωδικός.



Τηλ.: 23940 20802

Πληροφορίες: Σοφία Τελίδου
πηγή

Θεσσαλονίκη: Συλλογή τροφίμων για απόρους


Προσπάθεια συλλογής τροφίμων και άλλων αγαθών πρώτης ανάγκης έχει ξεκινήσει η τρίτη Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με πολυκαταστήματα της περιοχής.

Στόχος είναι η διανομή τους σε καταγεγραμμένους απόρους.

Τέτοιες διανομές πραγματοποιούνται κάθε τρεις μήνες σε μια ένδειξη αλληλεγγύης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
πηγή

απο Ο.Κ.Α
παράκληση να καθοδηγούμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη να καταγράφονται σε υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στη διανομή αγαθών.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ουζάκι με μεζέ και καλή παρέα στην «καρδιά» της Αθήνας


Με τη φροντίδα των νεοαστέγων
Ουζάκι με μεζέ και καλή παρέα στην «καρδιά» της Αθήνας
«Ουζερί αστέγων Κλίμακα». Θα μπορούσε να είναι πινακίδα καταστήματος σε κάποια τουριστική περιοχή, γιατί άλλωστε η εποχή «τραβάει» και τον μεζέ και το ούζο. Βέβαια, το συγκεκριμένο ουζερί, ούτε πινακίδα διαθέτει, ούτε πλάι στη θάλασσα είναι. Υπόσχεται, όμως, καλό μεζέ, μπόλικο ούζο και ευχάριστη παρέα.

Είναι στην «καρδιά» της πολύβουης Αθήνας, στον αριθμό 30 της οδού Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι, και όπως προδίδει και η... δυνητική του πινακίδα, ανήκει σε αστέγους και μάλιστα νέας φουρνιάς.

Με την ευρηματικότητά τους για αυτοδιαχείριση των πόρων τους, οι νεοάστεγοι μετέφεραν τις κλασικές καλοκαιρινές απολαύσεις της παραλίας και των διακοπών με το ουζάκι και τις γευστικές ποικιλίες του, στον δροσερό προαύλιο χώρο του Κέντρου Στήριξης Αστέγων «Κλίμακα».

Από την αρχή του καλοκαιριού και κάθε σαββατόβραδο οι άστεγοι μεταμορφώνουν την αυλή του Κέντρου σε ένα ευχάριστο ουζερί.

Βάζουν τους μεζέδες, τα ποτά, τη μουσική και την καλή παρέα. Οι πελάτες διασκεδάζουν και αποχωρώντας, ρίχνουν ό,τι προαιρούνται στον κουμπαρά. «Δεν πρόκειται για εμπορική επιχείρηση, αλλά ούτε για φιλανθρωπική δράση» υπογραμμίζουν στο ΑΜΠΕ οι εμπνευστές της ιδέας και προσθέτουν: «Είναι η έκφραση της ανάγκης να γνωριστούμε και να επικοινωνήσουμε μαζί σας πέρα από τα στερεότυπα και τα στεγανά, που μας χωρίζουν από τους συμπολίτες μας».

Η ιδέα ήρθε να γεμίσει κάποια από τα κενά επικοινωνίας, που αισθάνονται οι ίδιοι και κυρίως για να αποδείξει ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον υπόλοιπο κόσμο.

«Επιθυμούν την κατανόηση όλων στο ότι η δύσκολη θέση στην οποία περιήλθαν, δεν συνεπάγεται ούτε την κοινωνική τους απομόνωση, ούτε τη διαφοροποίηση τους από τον καθένα μας» σημειώνει η υπεύθυνη της συγκεκριμένης δράσης της Κλίμακας, Άντα Αλαμάνου.

Το ζητούμενο είναι αφενός η υπέρβαση της προκατάληψης που θέλει τους άστεγους παραβατικά μέλη της κοινωνίας, αφετέρου η ευαισθητοποίηση όλων απέναντι στο ζήτημα των νεοαστέγων, που βρίσκεται σε έξαρση.

Το μήνυμα της αυτής της πράξης είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο και υποδηλώνει τη βούληση και τη δυνατότητα των συνανθρώπων μας να πατήσουν ξανά γερά στα πόδια τους και να επανενταχθούν, μέσα από συλλογικές πρωτοβουλίες και πρακτικές.

«Το φαινόμενο των αστέγων λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις λόγω της ανεργίας και των συνεχιζόμενων μέτρων λιτότητας» σημειώνει η κ. Αλαμάνου και παραθέτει στοιχεία. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η καταγεγραμμένη αύξηση των αστέγων τα τελευταία χρόνια αγγίζει το 25%. Επιπλέον, παρατηρείται διαφοροποίηση της ταυτότητας των αστέγων. Είναι πια Έλληνες προερχόμενοι από τη μεσαία κοινωνική τάξη με μέτριο και υψηλό μορφωτικό επίπεδο, ενώ περιλαμβάνονται και λίγοι αλλοδαποί, κυρίως Βαλκάνιοι, οι οποίοι ζούσαν και εργάζονταν επί μακρόν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τους νεοάστεγους με προβλήματα βιοπορισμού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι οποίοι ωστόσο έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα επανένταξης. Στο πλαίσιο αυτό η «Κλίμακα» με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης των ανέργων δίνει έμφαση στην πρόληψη και αποκατάσταση παρά στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της παρεχόμενης βοήθειας.

Αυτή άλλωστε είναι και η πολιτική που ασκεί σήμερα η Ευρώπη στο ζήτημα των αστέγων. Αρχικά διαθέτει σπίτια και κατόπιν τους στηρίζει σε άλλα επίπεδα, διότι όπως διαπιστώθηκε εξοικονομούνται περισσότερα με την επένδυση στην κοινωνική και οικονομική επανένταξη παρά στη διαχείριση του προβλήματος με τα γνωστά πλην προσωρινά καταφύγια, συσσίτια, παντοπωλεία κ.λπ.

«Όπως αποδείχτηκε και από την εμπειρία μας» υποστηρίζει η κ. Αλαμάνου «είναι αποτελεσματικότερη η επένδυση σε επιχειρήσεις όπως το εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού του κοινωνικού συνεταιρισμού "Κλίμακα plus", το οποίο χειρίζονται άστεγοι και με τα χρήματα που κερδίζουν αποκτούν οικονομική αυτοτέλεια και κατ΄επέκταση τον αυτοσεβασμό τους».

Οπωσδήποτε, υπογραμμίζει η ομιλήτρια, «δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι οι σημερινοί άστεγοι είναι κομμάτι της κοινωνίας μας και οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε όχι μόνο με αισθήματα φιλανθρωπίας, αλλά με πράξεις αλληλεγγύης για την ενίσχυση της επανένταξης τους. Η όποια παρεχόμενη βοήθεια επιβάλλεται να είναι ουσιαστική και να έχει αρχή, μέση και τέλος».

Σημειώνεται ότι η «Κλίμακα» λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας. Από το 2001 φροντίζει, με τις υπηρεσίες της, για τους άστεγους, κυρίως με ψυχοπαθολογικά προβλήματα και προβλήματα εξάρτησης. Σήμερα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στο οποίο επαγγελματίες της υγείας και των κοινωνικών επιστημών παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στους αστέγους.

Το Κέντρο λειτουργεί ως πολυχώρος «στέκι πρώτης γραμμής» για εκείνους που διαβιούν στους δρόμους της Αθήνας. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 21:00. Το ίδιο και η γραμμή ενημέρωσης 10520 για την έλλειψη στέγης, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα της καταγραφής των αστέγων σε εθνική κλίμακα, ενώ παρέχεται ενημέρωση για τις σχετικές με τους αστέγους υπηρεσίες σε όλη τη χώρα (συσσίτια, ιατρεία, ξενώνες κ.λ.π.).

Ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος στηρίζεται σε εθελοντική εργασία. Οι εθελοντές βοηθούν στην καθημερινή λειτουργία του Κέντρου και σε περιπτώσεις ανάγκης. Τα εβδομαδιαία δείπνα, οι γιορτές, οι εκδρομές και οι καλοκαιρινές διακοπές οργανώνονται μέσα από εθελοντική εργασία και καλύπτονται οικονομικά από χορηγίες.
Οι προσφερόμενες υπηρεσίες της Κλίμακας αφορούν:

- Ιατρική–ψυχιατρικές ανάγκες

- Ξεκούραση και φροντίδα προσωπικής υγιεινής

- Γεύματα δύο φορές την εβδομάδα, φιλοξενία και φροντίδα των αστέγων

- Παρέμβαση και στήριξη ατόμων η οικογενειών υψηλού κίνδυνου (άποροι, προσφυγές θύματα ενδοοικογενειακής βίας)

Οι ανάγκες σε φάρμακα και τρόφιμα είναι σταθερές και όσοι συμπολίτες επιθυμούν να συνδράμουν, μπορούν να ενημερωθούν για τον τρόπο από τη γραμμή ενημέρωσης της Κλίμακας. Για οικονομική συνδρομή, ο λογαριασμός του προγράμματος είναι 138/48010248 στην Εθνική Τράπεζα.
πηγη

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2012 2013 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ


ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Η εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης με το πετρέλειο θέρμανσης φέρνει στο προσκήνιο το ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

το οποίο θα εξισώση την κατάσταση που θα δημιουργηθεί από τον Οκτώβριο που θα κοστίζει το πετρέλαιο 1,4€ Στο υπουργείο έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για την υποβολή προτάσεων αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης. Οι προτάσεις αυτές αφορούν κυρίως τα κριτήρια βάσει των οποίων θα κλιμακώνεται το επίδομα καθώς το ακριβές ύψος του θα καθοριστεί από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές και σύμφωνα πάντα με τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα υπάρχουν μετά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα ποιό πιθανά  σενάρια που συζητούνται στην επιτροπή, το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί ως εξής:

 Η καταβολή του θα είναι μηνιαία κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Δηλαδή θα καταβάλλεται από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο.

 Το επίδομα, αν και διαφοροποιημένο ως προς το ύψος θα λαμβάνουν όλα τα νοικοκυριά, με εισόδημα από ένα όριο και άνω, είτε ζουν στην Κρήτη είτε στη Φλώρινα.

Το ύψος του επιδόματος θα εξαρτάται από τρεις παράγοντες. Την περιοχή στην οποία διαμένει το νοικοκυριό, το υψόμετρο της περιοχής καθώς και τη μέση θερμοκρασία που επικράτησε στη χώρα τον προηγούμενο μήνα.

Η χώρα θα χωριστεί σε τρεις ζώνες, δηλαδή νότια, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σε κάθε ζώνη θα αντιστοιχεί ένα βασικό επίδομα, υψηλότερο για τη βόρεια ζώνη και χαμηλότερο για τη νότια. Εντός της ίδιας ζώνης θα υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με το υψόμετρο στο οποίο διαμένει το νοικοκυριό, δηλαδή θα υπάρχει μια προσαύξηση του επιδόματος για τα νοικοκυριά που διαμένουν σε περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο.

Με βάση όσα έγιναν γνωστά πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών, στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση στους φόρους των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης. Η εξίσωση θα γίνει στο 80% του φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης.

Αυτό, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,4 ευρώ ανά λίτρο (από περίπου 1,05 που πωλείται σήμερα) ενώ στο ίδιο επίπεδο θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης (από περίπου 1,55 ευρώ ανά λίτρο που πωλείται).


ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΗΜΑΘΙΑ


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η προκήρυξη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ . Σε 4000 ανέρχονται οι άνεργοι που θα επωφεληθούν από τις νέες εγκρίσεις που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας και Χαλκιδικής

Οι θέσεις θα καλυφθούν με υποψηφίους όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας πέντε μηνών. Αναλυτικά, οι εγκρίσεις του υπουργείου ανά περιοχή είναι οι ακόλουθες:

Χαλκιδική

Διακόσιες προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για την εκτέλεση έργων κοινωφελούς χαρακτήρα. Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τους ακόλουθους φορείς:




   Δήμος Κασσάνδρας, 60 θέσεις,

   Δήμος Σιθωνίας, 50 θέσεις,

   Δήμος Αριστοτέλη, 48 θέσεις, και

   Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Γ.Ν. Χαλκιδικής, 30 θέσεις. Επίσης, θα προσληφθούν δέκα εποχικοί στο Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Γυναικών - Εργάνη και δύο στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης.

Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» για την πρόσληψη 2.069 εποχικών υπαλλήλων άναψε το υπουργείο για τους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, πλην ΤΠΥ Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου αντιστοιχούν 1.062 θέσεις και για το υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπου θα καλυφθούν 1.007 θέσεις.

Αναλυτικότερα, στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, οι θέσεις κατανέμονται στους εξής Δήμους και φορείς:

   Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, 300 θέσεις,

   Δήμος Νεάπολης - Συκεών, 200 θέσεις,

   Δήμος Παύλου Μελά, 180 θέσεις,

   Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, 150 θέσεις,

   Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 70 θέσεις,

   Δήμος Καλαμαριάς, 55 θέσεις, και

   ΜΚΟ Αρσις - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, 30 θέσεις.

Είκοσι θέσεις κατανέμονται στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Χορτιάτη, ενώ από 15 θέσεις στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης, στην Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης και στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος. Το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών - Εργάνη θα καλύψει δώδεκα θέσεις.

Οσον αφορά στις 1.007 θέσεις που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κατανέμονται σε 23 Δήμους και φορείς της περιοχής. Την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι φορείς:

   Δήμος Ωραιοκάστρου, 150 θέσεις,

   Δήμος Λαγκαδά, 140 θέσεις,

   Δήμος Θέρμης, 140 θέσεις,

   Δήμος Δέλτα, 120 θέσεις,

   ΔΗ.Κ.Ε. Χαλκηδόνος, 96 θέσεις,

   Δήμος Βόλβης, 50 θέσεις,

   Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Βόλβης, 45 θέσεις,

   Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, 40 θέσεις,

   Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος Βόλβης, 30 θέσεις, και

   Δ.Ε.Π.Π.Α. Θέρμης, 30 θέσεις.

Η Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «Αγιος Παντελεήμων» θα ενισχυθεί με 20 εποχικούς υπαλλήλους και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με 18, ενώ από 15 προσλήψεις θα πραγματοποιήσουν οι ΔΕΥΑ Βόλβης και Λαγκαδά, η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. Λαγκαδά και η ΜΚΟ Αρσις - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και δώδεκα η ΔΕΥΑ Θέρμης.

Στην ΔΗ.Κ.Ε.Λ. Λαγκαδά, τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκηδόνος, την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αξιού, το Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Γυναικών - Εργάνη και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι δέκα ανά φορέα, ενώ στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης θα πραγματοποιηθούν έξι προσλήψεις.

Σέρρες

Σε δώδεκα Δήμους και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως θα κατανεμηθούν οι 1.110 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης που ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μέσω του ΙΝΕ ΓΣΕΕ. Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

   Δήμος Σερρών, 270 θέσεις,

   Δήμος Σιντίκης, 135 θέσεις,

   Δήμος Βισαλτίας, 110 θέσεις,

   Δήμος Ηράκλειας Σερρών, 120 θέσεις, και

   Δήμος Εμμανουήλ Παππά, 100 θέσεις.

Στον Δήμο Αμφίπολης αντιστοιχούν 90 θέσεις, ενώ στη ΔΕΥΑ και την ΚΕΔΗ Σερρών θα πραγματοποιηθούν από 70 προσλήψεις, αντίστοιχα. Ο Δήμος Νέας Ζίχνης θα ενισχύσει το δυναμικό του με 60 εργαζομένους πεντάμηνης απασχόλησης και ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Σερρών με 50. Οι θέσεις που θα καλύψουν το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού και η Κοινωφελής Επιχείρηση Νέας Ζίχνης είναι 25 και δέκα, αντίστοιχα.

Ημαθία

Εξι Δήμοι και Δημοτικές Επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από τις 684 θέσεις που εγκρίθηκαν για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας από το υπουργείο. Οι φορείς που συγκεντρώνουν την πλειονότητα των θέσεων είναι οι ακόλουθοι:

   Δήμος Βέροιας, 230 θέσεις,

   Δήμος Νάουσας, 232 θέσεις, και

   Δήμος Αλεξανδρείας, 210 θέσεις.

Επίσης, εγκρίθηκαν δέκα θέσεις στο Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Γυναικών - Εργάνη και δύο στον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα.

Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων

Είκοσι θέσεις στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης θα καλυφθούν το προσεχές χρονικό διάστημα, μετά την έγκριση που απέσπασε το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, προκειμένου να μεσολαβήσει για την προκήρυξη των θέσεων. Σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν την εκπόνηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για Παιδιά και Νέους και τον εμπλουτισμό των Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δομών. Οι φορείς που θα επωφεληθούν από το νέο προσωπικό είναι τρεις και, συγκεκριμένα, το Στρατόπεδο Παύλου Μελά, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης και το Εργαστήρι Οπτικοακουστικών Μέσων και Πληροφορικής Λαγκαδά.

397 προσλήψεις ανέργων μέσω της ΑΜΚΕ «Aρσις»

Τριακόσιες ενενήντα επτά θέσεις κοινωφελούς εργασίας ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Aρσις».

Οι θέσεις θα καλυφθούν με προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών, οι οποίοι θα απασχοληθούν για το χρονικό διάστημα των πέντε μηνών.

Θεσσαλονίκη

Η «μερίδα του λέοντος» από πλευράς αριθμού θέσεων -391 στο σύνολό τους- κατανέμεται σε τρεις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (πλην του Δήμου Θεσσαλονίκης) αντιστοιχούν 232 θέσεις, οι οποίες αφορούν δράσεις κοινωνικής μέριμνας και, συγκεκριμένα, τις ακόλουθες:

   Ενίσχυση της λειτουργίας του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων «Aγιος Δημήτριος»,

   Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την επίτευξη του ανοιχτού σχολείου και τη διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας του Δήμου Καλαμαριάς,

   Δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον τομέα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κορδελιού Εύοσμου,

   Δράσεις εκπαίδευσης και φροντίδας παιδιών στο Iδρυμα «Μέλισσα»,

   Επιμορφωτικές δραστηριότητες στη κοινότητα Ρομά Δενδροποτάμου,

   Κοινωνική μέριμνα ευπαθών ομάδων στον Δήμο Παύλου Μελά,

   Δράσεις για την απασχόληση ψυχικά πασχόντων, και

   Υποστήριξη τυφλών ατόμων σε αθλητικές δραστηριότητες.

   Στον Δήμο Θεσσαλονίκης - στις Δημοτικές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Τριανδρίας) κατανέμονται 116 θέσεις για την υλοποίηση εννέα δράσεων κοινωνικής πολιτικής.

   Πρόκειται για τις ακόλουθες:

   Ενίσχυση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΚΑ Θεσσαλονίκης για τη δικτύωση υπηρεσιών παιδικής προστασίας,

   Εκπαίδευση μεταναστών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 15-18 ετών και ενηλίκων,

   Καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την τέχνη,

   Εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία,

   Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ανηλίκων παραβατών,

   Λειτουργία χώρου ανάπτυξης του αλληλέγγυου εμπορίου,

   Παροχή βοήθειας σε κοινωνικές ομάδες, και

   Υποστήριξη τυφλών ατόμων σε αθλητικές δραστηριότητες.

Οι υπόλοιπες 43 θέσεις αφορούν το υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στην οποία υλοποιούνται δράσεις για την υποστήριξη της επανένταξης, μέσω της απασχόλησης, ατόμων που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Παιδόπολης Ωραιοκάστρου και την υποστήριξη τυφλών ατόμων σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ημαθία

Εξι θέσεις κατανέμονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Το αντικείμενο της δράσης αφορά την ολοήμερη κοινωνική φροντίδα και προσωρινή φιλοξενία σε παιδιά που παραμελούνται, κακοποιούνται ή έχουν εγκαταλειφθεί.

πηγή

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Μάθε μου να ελπίζω!


Μνημόνιο και παιδική κατάθλιψη: η απελπισία ως προϊόν μάθησης

Τα τρομακτικά ποσοστά έχουνε γίνει γνωστά από καιρό: για τη διετία 2009-2011, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 22%, τα αιτήματα βοήθειας προς υποστηρικτικές μονάδες κατά 20-30%, η παιδική και εφηβική κατάθλιψη κατά 10-15%, ενώ λόγω των τραγικών περικοπών στον τομέα ψυχικής υγείας, η αυξημένη ανάγκη για βοήθεια δε βρίσκει ανταπόκριση.

Ο όρος «κατάθλιψη» είναι διαδεδομένος. Τα συμπτώματα ευρέως γνωστά. Στα συναισθήματα παιδιών και εφήβων που πάσχουν από κλινική κατάθλιψη περιλαμβάνονται η θλίψη, η ενοχή, η ντροπή, η υπερευαισθησία στην κριτική, η έλλειψη κινήτρων, η ψυχοκινητική επιβράδυνση, η μειωμένη ανάληψη πρωτοβουλιών και αυτοεκτίμηση, η έντονη αυτοκριτική και η απαισιοδοξία. Τα βιολογικά συμπτώματα περιλαμβάνουν διαταραχές στον ύπνο και τη διατροφή, απώλεια βάρους, σωματική κόπωση, πονοκεφάλους,  ναυτίες, πόνους στο στομάχι, ευερέθιστη συμπεριφορά, ξεσπάσματα θυμού, εκνευρισμό και απόσυρση, ενώ η κλινική εικόνα διαφοροποιείται, ανάλογα με την ηλικία. Λίγο-πολύ όλοι έχουν ενημερωθεί γι’ αυτά. Για κάποιο λόγο, όμως, οι ειδικοί παρέλειψαν να ενημερώσουν τους έλληνες για το σημαντικότερο: η κατάθλιψη είναι μια μαθημένη συμπεριφορά. Τα παιδιά δε γεννιούνται καταθλιπτικά. Μαθαίνουν να είναι. Από πού, άραγε; Και πώς;

Το 1967, οι ψυχολόγοι Martin Selingman και ο Steve Maier ξεκίνησαν την περίφημη σειρά πειραμάτων τους σε σκύλους. Σε ένα από αυτά τα πειράματα έκαναν το εξής: χώρισαν τους σκύλους σε 3 ομάδες, τους έδεσαν με λουριά και τους υπέβαλλαν σε ηλεκτροσόκ. Οι σκύλοι της πρώτης ομάδας, μπορούσαν να σταματήσουν τον ηλεκτρισμό τραβώντας ένα μοχλό, για τους σκύλους της δεύτερης ομάδας, η παύση ή όχι του ηλεκτροσόκ ήτανε κάθε φορά εντελώς τυχαία και για τους σκύλους της ομάδας τρία, το ηλεκτροσόκ δεν έπαυε, όσο και να τραβούσανε το μοχλό. Έπειτα, λοιπόν, τοποθέτησαν όλους τους σκύλους σε ένα κουτί, χωρισμένο σε δύο μέρη από ένα μικρό φράκτη. Ο σκύλος μπορούσε πολύ εύκολα να αποφύγει το ηλεκτροσόκ, πηδώντας απλά το φράκτη. Κι αυτό έκαναν οι σκύλοι της ομάδας ένα και δύο. Οι σκύλοι της ομάδας τρία, όμως, αυτοί που είχανε μάθει πως η συμπεριφορά τους δεν έχει καμία επίδραση στο περιβάλλον, ξάπλωσαν κάτω παθητικά και κλαψούριζαν. Δεν επιχείρησαν καν να πηδήσουν το μικροσκοπικό φράκτη, έμειναν εντελώς άπραγοι και υπέστησαν τον πόνο. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως «θεωρία της μαθημένης απελπισίας».

Αυτό έχουνε γίνει, δυστυχώς, τα σημερινά μας παιδιά και οι σημερινοί μας έφηβοι. Σαν εκείνους τους σκύλους, έμαθαν να είναι απελπισμένοι, έμαθαν πως οι πράξεις τους δεν έχουν αντίκτυπο σε αυτό το υπό διάλυση κράτος και τη βαθέως νοσηρή κοινωνία στην οποία έτυχε να γεννηθούν. Τι μπορούνε, λοιπόν, να κάνουνε οι γονείς για να προστατεύσουνε τα παιδιά τους από την επιδημία κατάθλιψης της χώρας;

Πρώτα από όλα να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα του θέματος. Η πρώιμη ηλικία εμφάνισης της κατάθλιψης αποτελεί τον πιο αρνητικό προγνωστικό παράγοντα, για να εξελιχθεί σε χρόνια κλινική πάθηση, με αυξημένο τον κίνδυνο της εξάρτησης από ουσίες και των αυτοκτονικών τάσεων. Έπειτα, να φροντίσουνε τη δική τους ψυχική υγεία. Τα παιδιά γονέων που έχουνε οι ίδιοι ιστορικό κατάθλιψης, είναι 14 φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη και τα ίδια. Οι μητέρες με κατάθλιψη έχουν μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από την απόσυρση στην επικοινωνία με το παιδί τους και την παρεμβατικότητα, ενώ η αρνητική τους διάθεση, η αστάθεια, τα υψηλά επίπεδα συζυγικών καβγάδων και άγχους της εποχής μας, κατατάσσουνε τα παιδιά στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Η κατάθλιψη μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και από τους 8 μήνες ζωής, φαινόμενο γνωστό ως «βρεφική κατάθλιψη», ενώ δε γίνεται εύκολα αντιληπτή, καθώς ως μια ηλικία, δεν εκφράζεται με λόγια από τα παιδιά.

Συνίσταται η επίσκεψη σε ειδικό ψυχικής υγείας, όμως προσοχή! Σε καμία των περιπτώσεων δεν ενδείκνυται η φαρμακευτική αγωγή! Τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά έχουν εξαιρετικά περιορισμένη αποτελεσματικότητα, ενώ είναι επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών. Ο μόνος λόγος που διακινούνται ακόμη, είναι τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών. Το καταθλιπτικό παιδί δε θέλει χάπια. Θέλει κίνητρα. Προσπαθήστε να βελτιώσετε το κλίμα μέσα στο σπίτι. Μάθετέ του να αξιολογεί ρεαλιστικά τις προσπάθειες και τα επιτεύγματά του, γιατί τα καταθλιπτικά παιδιά θέτουν υπερβολικά υψηλούς στόχους και ασκούν υπερβολικά έντονη αυτοκριτική. Χρειάζονται θετική ενίσχυση και πάνω από όλα, απτά αποτελέσματα. Αντί να δει τηλεόραση το βράδυ, ή να παίξει ηλεκτρονικά παιχνίδια, το παιδί θα μπορούσε να ασχοληθεί με κάποια χειρονακτική κατασκευή, ώστε να δει με τα μάτια του, ότι η προσπάθειά του έχει αποτέλεσμα. Ότι οι ώρες που πέρασε να παιδεύεται με ένα παζλ, για παράδειγμα, τον οδήγησαν να συναρμολογήσει μια όμορφη εικόνα.  Ενθαρρύνετέ το να παίξει το ίδιο μουσική, αντί να ακούσει, να φτιάξει μόνο του ένα παραμύθι, αντί να παρακολουθήσει ένα ακόμη 3d animated. Γιατί η φαντασία και η δημιουργικότητα είναι το καλύτερο φάρμακο για την απελπισία…
πηγή

Πατέρας με τρίχρονο παιδί ζητάει την βοήθειά μας.


Όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζει ο Έλληνας, πάντα βάζει την λογική και με το κεφάλι ψηλά, αντιστέκεται, οραματίζεται, παλεύει. Οι στιγμές για την χώρα, σίγουρα πρωτόγνωρες, σχετικά δυσοίωνες αλλά πάντα διαπραγματεύσιμες για την Ιστορία. Από τις πολλές περιπτώσεις δυσχερειών των συνανθρώπων μας, που λαμβάνουμε στο περιοδικό, παίρνουμε δύναμη και κοινοποιώντας τις ανθρώπινες ιστορίες τους, ευτυχώς βρίσκουμε ακόμη έναν ώμο, ένα χέρι βοήθειας, μια αγκαλιά και υλικά αγαθά να τους προσφέρουμε, χάριν στην δική σας αγάπη. Είναι γεγονός πως όλοι μας αντιμετωπίζουμε σχετικά μεγάλες ή μικρές δυσκολίες. Και δεν παραδίδουμε όπλα στη μάχη. Η αλληλεγγύη όμως, ευτυχώς ακόμη, υπάρχει στις καρδιές μας, δεν σβήστηκε ακόμη από το ελληνικό λεξιλόγιό μας.


Σε μια ακόμη έκκληση αγάπης και ανθρωπιάς που σας απευθύνουμε, σας γνωστοποιούμε μια περίπτωση που μας έρχεται από το νησί του Ιπποκράτη, την ιστορική Δωρική εξάπολη, το νησί της Κω.


Πρόκειται για έναν πατέρα που μετά την εγκατάλειψη της μητέρας, έμεινε να μάχεται με την ζωή, με ένα μωρό 3 ετών (δυστυχώς όπως διαπιστώθηκε κακοποιημένο από τη μητέρα του). Κοινωνικές ομάδες που έχουν ευαισθητοποιηθεί από την αρχή της γνωριμίας τους με τον πατέρα, βοηθούν με τρόφιμα και ρούχα ενώ παράλληλα, προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα οφειλόμενα ενοίκια προς τον ιδιοκτήτη, ποσό που αγγίζει τα 1800 ευρώ..

Τα τρόφιμα τα προμηθεύεται με πίστωση, ενώ το παιδί δυστυχώς δεν μπορεί να το προσέχει η γιαγιά, καθώς είναι τυφλή. Ο πατέρας, ευτυχώς έχει βρει θέση για τον μικρό, σε δημοτικό παιδικό σταθμό και πλέον έχει προσαρμοστεί καλά. Ο πατέρας, που έχει ειδικότητα μαγείρου, συνεχίζει έξι μήνες να ψάχνει εναγωνίως για δουλειά, οποιαδήποτε.

 Η οικογένεια, χρειάζεται άμεσα

 • ΤΡΟΦΙΜΑ
 • ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
 • ΡΟΥΧΑ ΝΟ 4-5
 • ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΝΟ 26-27
 • ΡΟΥΧΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΝΟ 50-52 (EXTRA LARGE)
 • ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΝΟ 43-44

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ!

Όσοι επιθυμούν και μπορούν να βοηθήσουν, μπορούν να στείλουν οικονομική ενίσχυση για την συγκέντρωση του οφειλόμενου ενοικίου, ή υλική βοήθεα για τις υπόλοιπες ανάγκες της οικογένειας.

Για πληροφορίες επικοινωνείστε με την Αλεξία Κοσμίδου: 6945 589 654

ή στείλτε μας μήνυμα στο info@e-charity.gr
πηγή

Δημοτικό Κολυμβητήριο


Δημοτικό Κολυμβητήριο τηλ. 2310.907.711


Το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το οποίο μπήκε ήδη στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, βρίσκεται στο χώρο της πρώην Αλάνας Τούμπας. Με τη λειτουργία του, καλύπτει το κενό που υπήρχε στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τις δυνατότητες άθλησης στο νερό. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, σε συνδυασμό με το διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο, αποτελεί διέξοδο για όσους παραμένουν «εντός των τειχών».

Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να δοθεί η δυνατότητα άθλησης και αναψυχής στους κατοίκους της πόλης, είτε με ελεύθερη κολύμβηση είτε μέσω οργανωμένων προγραμμάτων, με όσο το δυνατόν μικρότερο οικονομικό αντίτιμο.Η κολυμβητική δεξαμενή είναι ολυμπιακών διαστάσεων, θερμαινόμενη και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ. Το προσωπικό του κολυμβητηρίου αποτελείται από υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων, που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του.Τα προγράμματα άθλησης, καθώς και η επίβλεψη των ελεύθερα αθλούμενων δημοτών, πραγματοποιούνται από έμπειρους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι διαθέτουν την κατάλληλη εξειδίκευση.

Το δημοτικό κολυμβητήριο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Από τις 23 Ιουνίου έως 1 Σεπτεμβρίου το δημοτικό κολυμβητήριο θα λειτουργεί και κάθε Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι με δωρεάν είσοδο για όλους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της πισίνας, η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης,



Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2310.907.711
πηγή

Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα


Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η ΕΜΥ για το ερχόμενο τριήμερο, που θα χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Παρά τη μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας σήμερα, σε υψηλά επίπεδα προβλέπεται να διατηρηθεί αυτή στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας μέχρι και τη Δευτέρα

Σταδιακή σημαντική πτώση προβλέπεται από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά, η οποία θα γίνει αισθητή την Τρίτη, με πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός από τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα αναμένεται επικράτηση βορείων ανεμών 6 με 8 μποφόρ σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα:

1. Αύριο Σάββατο (14-7-2012) η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς κελσίου, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς κελσίου.

2. Την Κυριακή (15-7-2012) η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 39 βαθμούς κελσίου.

3. Τη Δευτέρα (16-7-2012) μικρή πτώση θα σημειωθεί στην ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, στα ανατολικά και νοτια όμως ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς.
πηγή

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝOΠΑΘΕΙΣ

Tην περίθαλψη ανασφάλιστων καρκινοπαθών αναλαμβάνουν από αυτή την εβδομάδα - κάθε Τετάρτη απόγευμα - γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Σωτηρία, σε συνεργασία με το ιατρείο της Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία». Οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στο ιατρείο της Κοινωνικής Αποστολής, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 ή στο τηλέφωνο 210 3847374 καθημερινά 9 το πρωί με 5 το απόγευμα - πλην Σαββάτου και Κυριακής. Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο εντός της πρώην Αμερικανικής Βάσης Ελληνικού.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας Κωνσταντίνος Συρίγος, η πρωτοβουλία αυτή δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου καθώς έχουν εξασφαλιστεί ήδη μέσω χορηγιών τα απαραίτητα φάρμακα και υλικά.

Ο κ. Συρίγος, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο, όπως εκτίμησε, θα εξυπηρετεί περίπου 5-10 άτομα την εβδομάδα. 

Κλιματιζόμενοι χώροι στη Θεσσαλονίκη

Για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενου καύσωνα στη Θεσσαλονίκη καταρτίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της πολιτικής σχεδίασης εκτάκτων αναγκών. Στο πλαίσιο αυτό έχει μεριμνήσει:

α) για την πραγματοποίηση επικοινωνίας με τα κάτωθι ξενοδοχεία, τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον διάθεσης κλιματιζόμενων δωματίων και απέστειλαν οικονομικές προσφορές.

VERGINA HOTEL 2310-516021 Μοναστηρίου 19
ΕΓΝΑΤΙΑ HOTEL 2310-530675 Αντιγονιδών 16
AEGEON HOTEL 2310-522921 Εγνατίας 19
HOTEL METROPOLITAN 2310-824221-8 Βασιλίσσης Όλγας 85 & Φλέμινγκ

β) για τη λειτουργία των παρακάτω αιθουσών υποδοχής και αναμονής του κοινού, σε αίθουσες των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης με κλιματιζόμενες αίθουσες υποδοχής:
- ΚΑΠΗ Β’ Δημ. Κοινότητας Λαγκαδά 35, 1ος όροφος, τηλ. 2310-514456
- ΚΑΠΗ Γ’ Δημ. Κοινότητας Χαρ. Μούσχου 9, Ισόγειο, τηλ. 2310-213836
- ΚΑΠΗ Δ’ Δημ. Κοινότητας Γρ. Λαμπράκη 42, Ισόγειο, τηλ. 2310-212002
- ΚΑΠΗ Ε’ Δημ. Κοινότητας Αλεξανδρείας 27, Ισόγειο, τηλ. 2310-820110
- ΚΑΠΗ ΣΤ’ Ε’ Δημ. Κοινότητας Στ.Νούκα 10, Ισόγειο, τηλ.2310-314424

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσβλέποντας στην αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων και στην στήριξη των ευπαθών ομάδων, εξασφάλισε κλιματιζόμενους χώρους για τις ημέρες του καύσωνα, τόσο στα ΚΑΠΗ, όσο και σε επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες, κατόπιν έρευνας – υπόδειξης των κοινωνικών λειτουργών της υπηρεσίας» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα.

πηγή

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τον Αύγουστο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού


Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 81.200

Ως τον πρώτο άμεσο στόχο για την ανάπτυξη του τουρισμού περιέγραψε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της σήμερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ για το έτος 2012-2013, το οποίο ξεκινάει από τον Αύγουστο. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, θα τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας, όπως είπε, θα κάνουν διακοπές με χαμηλό κόστος.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ, αφορά 81.200 δικαιούχους και το ποσό θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για το 2012-2013.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΤ στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.

Η διάθεση των δελτίων, που θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση κλπ), θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π., καθημερινά εκτός αργιών.

Η κ. Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και είναι ευθύνη όλων να τον προστατεύσουμε. «Αυτή την περίοδο ειδικά, είναι πολύ κρίσιμο να υπάρχει κοινωνική ειρήνη», όπως χαρακτηριστικά ανάφερε.
πηγή

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Επτά τόνοι δωρεάν λαχανικά στο λιμάνι


Επτά τόνοι οπωροκηπευτικών θα σταλθούν από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό.
Tα προϊόντα θα διατεθούν δωρεάν αύριο, Δευτέρα, σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τα αγροτικά προϊόντα, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, στην πύλη 6 του λιμανιού, διατίθενται από την ομάδα παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή», της Ιεράπετρας Κρήτης, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ρύθμιση οφειλών "τρέχει" στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης


Τα χρέη τους προς το δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης μπορούν να ρυθμίσουν όσοι έχουν με τον δήμο ανοιχτούς λογαριασμούς…

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο δήµος Αµπελοκήπων Μενεµένης, στα πλαίσια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 20124/08.06.2012 (ΦΕΚ 1828/08.06.2012 τεύχος Β’) των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονοµικών, η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της  παρ.6 του άρθρου 9 του Ν.4071/12, ανακοινώνει τη ρύθµιση οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσµες, µε βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης ∆ηµοσίων Εσόδων (ΚΕ∆Ε), έως τις 29-2-2012.
Στην ανωτέρω Κ.Υ.Α. ορίζεται ως προθεσµία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθµιση, οι τέσσερις (4) µήνες από τη δηµοσίευση της Κ.Υ.Α. ήτοι 07.10.2012.

Συγκεκριµένα:

Α. Στη ρύθµιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσµες, µε βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης ∆ηµοσίων Εσόδων (ΚΕ∆Ε), έως τις 29-2-2012, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, και τις εβδοµήντα πέντε χιλιάδες (75.000) ευρώ, όταν πρόκειται για νοµικά πρόσωπα.

Β. Στην ίδια ρύθµιση υπάγονται, µόνο αν ζητηθεί από τον οφειλέτη:

i)οι οφειλές που τελούν σε αναστολή είσπραξης,

ii)οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τµηµατικής καταβολής κατά τις διατάξεις των άρθρων 13-21 του ν.2648/1998 (Α' 238), καθώς και οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε άλλη ρύθµιση, των οποίων οι όροι τηρούνται κατά την υποβολή του αιτήµατος

Γ. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν:

- εφάπαξ µε απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά Κ.Ε.∆.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσµης καταβολής ή

- σε µηνιαίες δόσεις µε ποσοστιαία απαλλαγή από τις κατά Κ.Ε.∆.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσµης καταβολής, ανάλογη µε τον αριθµό των δόσεων.

∆. Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθµιση. Οι επόµενες δόσεις καταβάλλονται µέχρι την τελευταία εργάσιµη ηµέρα των επόµενων µηνών, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

Ε. Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν µπορεί να είναι µικρότερο των εκατό (100) ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να απευθύνεστε στο τµήµα εσόδων του ∆ήµου (Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Πασχαλίδου Αικατερίνη, τηλ. 2313 313653)
πηγή

Ρυθμίστε τα χρέη σας στο δήμο Καλαμαριάς


Να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το δήμο Καλαμαριάς έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι της περιοχής, χάρη στο Ν. 4071/2012. Με το νόμο αυτό δίνεται η δυνατότητα...

στους οφειλέτες του δήμου από οποιαδήποτε αιτία (πρόστιμα, τέλη, φόροι και εισφορές) να ρυθμίσουν βεβαιωμένες οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως 29/02/2012. Η βασική οφειλή δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και το ποσό των 75.000,00€ για νομικά πρόσωπα.

Δεν περιλαμβάνονται οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή ρύθμιση και δεν τηρήθηκαν οι όροι τους.

Οι οφειλές καταβάλλονται:

α) εφάπαξ με πλήρη απαλλαγή των προσαυξήσεων εκπροθέσμου καταβολής και

β) έως είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις με μερική απαλλαγή των προσαυξήσεων, οι οποίες μπορούν να φτάσουν έως και τις εξήντα (60), με υποβολή στοιχείων που απαιτεί ο νόμος.

Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των εκατό ευρώ (100,00€).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση έως 08/10/2012 στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Καλαμαριάς (Κομνηνών 58), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:00πμ έως 3:00μμ, τηλ. 2313 314044-045).
πηγή

Πανηγυρική απόρριψη της συνθήκης ACTA από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Συντριπτικό ήταν το «όχι» των Ευρωβουλευτών στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας από τη διαδικτυακή πειρατεία και...

τα προϊόντα-«μαϊμού». Ειδικότερα στη σημερινή ψηφοφορία, η Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης -όπως λέγεται η ACTA στα ελληνικά- καταψηφίστηκε από 478 ευρωβουλευτές έναντι 39 που ψήφισαν υπέρ, ενώ υπήρξαν και 146 λευκά.

Η καταψήφιση της Συμφωνίας από το Ευρωκοινοβούλιο δεν σημαίνει ότι η ACTA δεν μπορεί να εφαρμοστεί πουθενά, αλλά είναι περισσότερο μια στρατηγική ήττα και απώλεια γοήτρου για τις εταιρείες που ήθελαν να επιβάλλουν δρακόντεια μέτρα παρακολούθησης στο Διαδίκτυο με πρόσχημα την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Παράλληλα, είναι μήνυμα και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που υποστηρίζει την συμφωνία.

Εάν υπερψηφιζόταν σήμερα η συμφωνία αυτή, και τελικά αποκτούσε καθολική ισχύ στην Ευρώπη, τότε πολλές ιστοσελίδες θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο να κλείσουν και οι ιδιοκτήτες τους να βρεθούν κατηγορούμενοι καθώς ακόμα και η απλή χρήση μιας φωτογραφίας με πνευματικά δικαιώματα θα θεωρούνταν ποινικό αδίκημα.
πηγή

"Σαρώνει" η ανεργία σε όλη τη χώρα! Δείτε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τα ποσοστά


Αρνητική πρωτιά στην ανεργία κατέγραψε το 2011, η Δυτική Μακεδονία, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 23,2%...

σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στις περιφέρειες της ΕΕ και της Ελλάδας, το 2011, η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία έφτασε το 23,2% και ακολουθούν η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 19,9%, η Κεντρική Μακεδονία με 19,5%, η Στερεά Ελλάδα με 18,9%, η Αττική με 17,6%, η Δυτική Ελλάδα με 17,3%, η Θεσσαλία με 16,8%, η Ήπειρος με 16,7%, η Κρήτη με 15,4%, το Νότιο Αιγαίο με 15%, τα Ιόνια Νησιά και η Πελοπόννησος με 14,2%.

Η μεγαλύτερη μεταβολή, το 2011, σε σχέση με το 2010, σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία, όπου το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε από 15,5% σε 23,2%. Συνολικά στην Ελλάδα, η ανεργία, το 2011, έφτασε στο 17,7% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, από 12,5%, το 2010 ενώ, στην ΕΕ, παρέμεινε αμετάβλητη στο 9,6%.

Το 2011, στη χώρα μας, η ανεργία έφτασε στους άνδρες, το 14,9%, στις γυναίκες, το 21,4% και στους νέους 15- 24 ετών, το 44,4%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφάνισαν, το 2011, το Ζάλτσμπουργκ και το Τιρόλο με 2,5%, το Ζέελαντ της Ολλανδίας με 2,7% και τα υψηλότερα, η Ανδαλουσία με 30,4%, τα Κανάρια Νησιά με 29,7% και το υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας, Ρεουνιόν με 29,6%.
πηγή

Αύξηση της παραμέλησης και κακοποίησης παιδιών, λόγω της οικονομικής κρίσης


Αύξηση παρουσιάζουν λόγω της οικονομικής κρίσης τα περιστατικά παραμέλησης και σωματικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής βίας στα παιδιά...

σύμφωνα με τον πρόεδρο του "Χαμόγελου του Παιδιού", Κώστα Γιαννόπουλο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός, ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 (ως τις 15 Ιουνίου) οι κλήσεις που έλαβε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και αφορούσαν σε εξειδικευμένα θέματα παιδιών αυξήθηκαν κατά 44% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011 (33.232 κλήσεις έναντι 18.601 πέρυσι).

Οι κλήσεις αφορούσαν σε θέματα υγείας, περιστατικά οικογενειών με οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα, παιδιά σε κίνδυνο, συμβουλευτική παιδιών/ γονέων, πληροφορίες για διαδικαστικά θέματα που αφορούν σε παιδιά και αιτήματα φιλοξενίας παιδιών. Στην τελευταία περίπτωση οι κλήσεις αυξήθηκαν κατά 60% το πρώτο εξάμηνο του 2012 (4.755) σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011 (1.873).
"Η κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, η υπολειτουργία ή παύση λειτουργίας ιδρυμάτων, η αύξηση των καταγγελιών και η έλλειψη κατάλληλων και εξειδικευμένων δομών φιλοξενίας καταδικάζουν παιδιά κακοποιημένα και παραμελημένα να παραμένουν εγκλωβισμένα στο ακατάλληλο περιβάλλον που ζουν ή να παραμένουν εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία παίδων" παρατήρησε
πηγή

Πρόγραμμα επιχορήγησης απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ. Δείτε ποιοι μπορούν να προσληφθούν


Πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη και απασχόληση ανέργων πτυχιούχων ηλικίας έως 35 ετών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις...

για διάστημα 27 μηνών έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ. Οι επιχειρήσεις μπορούν ήδη να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την επιδοτούμενη απασχόληση 5.000 νέων έως 35 ετών, πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Οι άνεργοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης), να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για 27 μήνες αν και η επιχορήγηση θα διαρκέσει 24 μήνες. Η επιχορήγηση είναι 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ για ανέργους άνω των 24 ετών. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις - εργοδότες, δεν πρέπει να έχουν κάνει απολύσεις - μείωση προσωπικού, ακόμη και με εθελούσια έξοδο, στο προηγούμενο τρίμηνο.
πηγή

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΗΜΑΘΙΑ


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η προκήρυξη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ . Σε 4000 ανέρχονται οι άνεργοι που θα επωφεληθούν από τις νέες εγκρίσεις που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας και Χαλκιδικής

Οι θέσεις θα καλυφθούν με υποψηφίους όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας πέντε μηνών. Αναλυτικά, οι εγκρίσεις του υπουργείου ανά περιοχή είναι οι ακόλουθες:

Χαλκιδική

Διακόσιες προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για την εκτέλεση έργων κοινωφελούς χαρακτήρα. Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τους ακόλουθους φορείς:




   Δήμος Κασσάνδρας, 60 θέσεις,

   Δήμος Σιθωνίας, 50 θέσεις,

   Δήμος Αριστοτέλη, 48 θέσεις, και

   Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Γ.Ν. Χαλκιδικής, 30 θέσεις. Επίσης, θα προσληφθούν δέκα εποχικοί στο Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Γυναικών - Εργάνη και δύο στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης.

Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» για την πρόσληψη 2.069 εποχικών υπαλλήλων άναψε το υπουργείο για τους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, πλην ΤΠΥ Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου αντιστοιχούν 1.062 θέσεις και για το υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπου θα καλυφθούν 1.007 θέσεις.

Αναλυτικότερα, στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, οι θέσεις κατανέμονται στους εξής Δήμους και φορείς:

   Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, 300 θέσεις,

   Δήμος Νεάπολης - Συκεών, 200 θέσεις,

   Δήμος Παύλου Μελά, 180 θέσεις,

   Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, 150 θέσεις,

   Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 70 θέσεις,

   Δήμος Καλαμαριάς, 55 θέσεις, και

   ΜΚΟ Αρσις - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, 30 θέσεις.

Είκοσι θέσεις κατανέμονται στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Χορτιάτη, ενώ από 15 θέσεις στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης, στην Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης και στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος. Το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών - Εργάνη θα καλύψει δώδεκα θέσεις.

Οσον αφορά στις 1.007 θέσεις που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κατανέμονται σε 23 Δήμους και φορείς της περιοχής. Την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι φορείς:

   Δήμος Ωραιοκάστρου, 150 θέσεις,

   Δήμος Λαγκαδά, 140 θέσεις,

   Δήμος Θέρμης, 140 θέσεις,

   Δήμος Δέλτα, 120 θέσεις,

   ΔΗ.Κ.Ε. Χαλκηδόνος, 96 θέσεις,

   Δήμος Βόλβης, 50 θέσεις,

   Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Βόλβης, 45 θέσεις,

   Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, 40 θέσεις,

   Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος Βόλβης, 30 θέσεις, και

   Δ.Ε.Π.Π.Α. Θέρμης, 30 θέσεις.

Η Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «Αγιος Παντελεήμων» θα ενισχυθεί με 20 εποχικούς υπαλλήλους και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με 18, ενώ από 15 προσλήψεις θα πραγματοποιήσουν οι ΔΕΥΑ Βόλβης και Λαγκαδά, η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. Λαγκαδά και η ΜΚΟ Αρσις - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και δώδεκα η ΔΕΥΑ Θέρμης.

Στην ΔΗ.Κ.Ε.Λ. Λαγκαδά, τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκηδόνος, την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αξιού, το Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Γυναικών - Εργάνη και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι δέκα ανά φορέα, ενώ στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης θα πραγματοποιηθούν έξι προσλήψεις.

Σέρρες

Σε δώδεκα Δήμους και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως θα κατανεμηθούν οι 1.110 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης που ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μέσω του ΙΝΕ ΓΣΕΕ. Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

   Δήμος Σερρών, 270 θέσεις,

   Δήμος Σιντίκης, 135 θέσεις,

   Δήμος Βισαλτίας, 110 θέσεις,

   Δήμος Ηράκλειας Σερρών, 120 θέσεις, και

   Δήμος Εμμανουήλ Παππά, 100 θέσεις.

Στον Δήμο Αμφίπολης αντιστοιχούν 90 θέσεις, ενώ στη ΔΕΥΑ και την ΚΕΔΗ Σερρών θα πραγματοποιηθούν από 70 προσλήψεις, αντίστοιχα. Ο Δήμος Νέας Ζίχνης θα ενισχύσει το δυναμικό του με 60 εργαζομένους πεντάμηνης απασχόλησης και ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Σερρών με 50. Οι θέσεις που θα καλύψουν το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού και η Κοινωφελής Επιχείρηση Νέας Ζίχνης είναι 25 και δέκα, αντίστοιχα.

Ημαθία

Εξι Δήμοι και Δημοτικές Επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από τις 684 θέσεις που εγκρίθηκαν για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας από το υπουργείο. Οι φορείς που συγκεντρώνουν την πλειονότητα των θέσεων είναι οι ακόλουθοι:

   Δήμος Βέροιας, 230 θέσεις,

   Δήμος Νάουσας, 232 θέσεις, και

   Δήμος Αλεξανδρείας, 210 θέσεις.

Επίσης, εγκρίθηκαν δέκα θέσεις στο Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Γυναικών - Εργάνη και δύο στον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα.

Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων

Είκοσι θέσεις στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης θα καλυφθούν το προσεχές χρονικό διάστημα, μετά την έγκριση που απέσπασε το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, προκειμένου να μεσολαβήσει για την προκήρυξη των θέσεων. Σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν την εκπόνηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για Παιδιά και Νέους και τον εμπλουτισμό των Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δομών. Οι φορείς που θα επωφεληθούν από το νέο προσωπικό είναι τρεις και, συγκεκριμένα, το Στρατόπεδο Παύλου Μελά, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης και το Εργαστήρι Οπτικοακουστικών Μέσων και Πληροφορικής Λαγκαδά.

397 προσλήψεις ανέργων μέσω της ΑΜΚΕ «Aρσις»

Τριακόσιες ενενήντα επτά θέσεις κοινωφελούς εργασίας ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Aρσις».

Οι θέσεις θα καλυφθούν με προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών, οι οποίοι θα απασχοληθούν για το χρονικό διάστημα των πέντε μηνών.

Θεσσαλονίκη

Η «μερίδα του λέοντος» από πλευράς αριθμού θέσεων -391 στο σύνολό τους- κατανέμεται σε τρεις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (πλην του Δήμου Θεσσαλονίκης) αντιστοιχούν 232 θέσεις, οι οποίες αφορούν δράσεις κοινωνικής μέριμνας και, συγκεκριμένα, τις ακόλουθες:

   Ενίσχυση της λειτουργίας του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων «Aγιος Δημήτριος»,

   Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την επίτευξη του ανοιχτού σχολείου και τη διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας του Δήμου Καλαμαριάς,

   Δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον τομέα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κορδελιού Εύοσμου,

   Δράσεις εκπαίδευσης και φροντίδας παιδιών στο Iδρυμα «Μέλισσα»,

   Επιμορφωτικές δραστηριότητες στη κοινότητα Ρομά Δενδροποτάμου,

   Κοινωνική μέριμνα ευπαθών ομάδων στον Δήμο Παύλου Μελά,

   Δράσεις για την απασχόληση ψυχικά πασχόντων, και

   Υποστήριξη τυφλών ατόμων σε αθλητικές δραστηριότητες.

   Στον Δήμο Θεσσαλονίκης - στις Δημοτικές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Τριανδρίας) κατανέμονται 116 θέσεις για την υλοποίηση εννέα δράσεων κοινωνικής πολιτικής.

   Πρόκειται για τις ακόλουθες:

   Ενίσχυση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΚΑ Θεσσαλονίκης για τη δικτύωση υπηρεσιών παιδικής προστασίας,

   Εκπαίδευση μεταναστών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 15-18 ετών και ενηλίκων,

   Καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την τέχνη,

   Εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία,

   Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ανηλίκων παραβατών,

   Λειτουργία χώρου ανάπτυξης του αλληλέγγυου εμπορίου,

   Παροχή βοήθειας σε κοινωνικές ομάδες, και

   Υποστήριξη τυφλών ατόμων σε αθλητικές δραστηριότητες.

Οι υπόλοιπες 43 θέσεις αφορούν το υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στην οποία υλοποιούνται δράσεις για την υποστήριξη της επανένταξης, μέσω της απασχόλησης, ατόμων που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Παιδόπολης Ωραιοκάστρου και την υποστήριξη τυφλών ατόμων σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ημαθία

Εξι θέσεις κατανέμονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Το αντικείμενο της δράσης αφορά την ολοήμερη κοινωνική φροντίδα και προσωρινή φιλοξενία σε παιδιά που παραμελούνται, κακοποιούνται ή έχουν εγκαταλειφθεί.


πηγή

Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Τέλος στα συσσίτια λόγω... διακοπών


Η έλλειψη εθελοντών, λόγω καλοκαιρινών διακοπών, οδηγεί έξι από τις δέκα Μητροπόλεις της...

Αττικής, αλλά και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στην απόφαση να διακόψουν ή να προχωρήσουν σε περικοπές συσσιτίων! Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» τα συσσίτια διακόπτονται προσωρινά, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της αναχώρησης των εθελοντριών μαγειρισσών για διακοπές. Έτσι σε πολλές ενορίες από το Λαύριο μέχρι το Περιστέρι και από την Κηφισιά και τη Νέα Ιωνία μέχρι τη Γλυφάδα, χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση επειδή έχασαν τη δουλειά τους ή είναι άστεγοι θα αντιμετωπίσουν και ζήτημα σίτισης, εκτός των άλλων προβλημάτων τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, οι Μητροπόλεις στο λεκανοπέδιο που αναγκάζονται να προχωρήσουν στην περικοπή των συσσιτίων είναι αυτές της Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Περιστερίου και Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Αντίθετα, τα συσσίτια θα συνεχιστούν κανονικά στις Μητροπόλεις Καισαριανής, Νίκαιας, Πειραιά και στην Ομόνοια στο ΚΥΑΔΑ.
πηγή

Χωρίς νερό αύριο Θεσσαλονίκη και Πανόραμα


Χωρίς νερό θα μείνουν αύριο, Τρίτη 3 Ιουλίου, νοικοκυριά και καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και το Πανόραμα. Συγκεκριμένα από τις 8:00 έως τις 14:30 θα παρουσιαστούν...

προβλήματα υδροδότησης στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Αγίας Σοφίας, Κασσάνδρου, Λάζαρου Εξάρχη και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, από τις 09:00 έως τις 15:00 θα μείνει χωρίς νερό η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Παπαδοπούλου, Πηλείδη, Χατζηπαναγιωτίδη και Παχατουρίδου στο Πανόραμα.
πηγή

110 αυτοκτονίες απέτρεψε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος!


Εκατόν δέκα συνάνθρωποί μας εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν και οι αστυνομικοί τους έσωσαν...

την τελευταία στιγμή.
Καθημερινά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε 24ωρη βάση, για τον εντοπισμό συνανθρώπων μας, που τυχόν εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 εξειδικευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε στις ψηφιακές έρευνες του διαδικτύου εκατόν δέκα ανθρώπους, που εκδήλωσαν τέτοια πρόθεση και προχώρησε άμεσα, σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή τους. Σοκ προκαλούν οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις που δημοσιοποιεί σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.



Στην Αθήνα, ενήλικος, ο οποίος είχε κόψει τις φλέβες του και είχε προβεί σε κατάποση χαπιών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Στην Κατερίνη, ενήλικη μετά από κατάποση χαπιών, οδηγήθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για πλύση στομάχου. Στη Λευκάδα, ανήλικη που αντιμετώπιζε σύνδρομο διπλής προσωπικότητας, εκδήλωνε πρόθεση αυτοκτονίας με τη χρήση ψευδωνύμου, ενώ παράλληλα με τη χρήση άλλου προσπαθούσε να αποτρέψει την ίδια πράξη. Στην Κρήτη, ενήλικος που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αναρτούσε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης διάφορες φωτογραφίες όπου ήταν ένοπλος και απειλούσε ότι θα προβεί σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος τρίτων. Υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση και εγκλείσθηκε σε ψυχιατρική κλινική. Στη Θεσσαλονίκη, ενήλικος με χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, απειλούσε ότι θα διαπράξει κακόβουλες πράξεις. Παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο, ενώ κλήθηκε και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. Στα Γιάννενα, ενήλικος που βρισκόταν σε chat room, αποχαιρετούσε φιλικά πρόσωπα με παράλληλη κατάποση χαπιών. Μετά από επέμβαση των τοπικών αστυνομικών αρχών, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για νοσηλεία.
πηγή

Τμήματα θερινών δραστηριοτήτων στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου


Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα τμήματα Θερινών Δραστηριοτήτων που οργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου να αξιοποιήσουν δημιουργικά τα πρωινά τους με δράσεις αθλητικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές...


Τα τμήματα λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου για ολόκληρο τον Ιούλιο από τις 07:00– 16:00 και για την εγγραφή απαραίτητη είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης του παιδιού και βεβαίωση εργασίας για τις εργαζόμενες μητέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57) και στο τηλέφωνο: 2310 706668.
πηγή

'Έρχεται επίδομα ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και δημοσιογράφους. Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Επίδομα ανεργίας από 360 ευρώ το μήνα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες αλλά και γιατρούς, δικηγόρους μηχανικούς ή δημοσιογράφους που έχασαν τη δουλειά τους...

και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, προβλέπει υπουργική απόφαση που είχε καταρτιστεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου και αναμένεται να τεθεί σύντομα σε ισχύ από το νέο υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.


Το μέτρο αποτελεί βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, καθώς βρίσκεται στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και αναμένεται να αποτελέσει βασικό άξονα των προγραμματικών δηλώσεων του νέου υπουργού Εργασίας.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενοι ασφαλισμένοι στους φορείς ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οι οποίοι διακόπτουν το επάγγελμά τους για τουλάχιστον τρεις μήνες τη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας και δεν αναλαμβάνουν μισθωτή απασχόληση ή δεν αυτοαπασχολούνται.

Ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί διακοπή δύο ελεύθερων επαγγελμάτων δικαιούται επίδομα από μία μόνο πηγή.

Ο δικαιούχος πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

- Να έχει τουλάχιστον 3 χρόνια ασφάλισης στον φορέα που υπάγεται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος

-  Να έχει καταβάλει στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας:

Εισφορές για έναν χρόνο, για τους δικαιούχους που διακόπτουν την επαγγελματική δραστηριότητα από 1η Ιανουαρίου του 2012.

Εισφορές για τουλάχιστον 2 χρόνια, για τους δικαιούχους που διακόπτουν την επαγγελματική δραστηριότητα από 1η Ιανουαρίου του 2013.

Εισφορές για τουλάχιστον 3 χρόνια, για τους δικαιούχους που διακόπτουν την επαγγελματική δραστηριότητα από 1η Ιανουαρίου του 2014 και μετά.

- Το συνολικό ατομικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των τριών ετών πριν από τη λήψη του βοηθήματος να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 50.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό ετήσιο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των τριών ετών πριν από τη λήψη του βοηθήματος να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 100.000 ευρώ.

- Διακοπή του επαγγέλματος από την 1/1/2012 και εφεξής, για τρεις τουλάχιστον μήνες πριν από τη λήψη του βοηθήματος και σύμφωνα με τις οικείες καταστατικές διατάξεις των ασφαλιστικών φορέων.

- Να μην έχει αναλάβει μισθωτή απασχόληση ή να μην αυτοαπασχολείται ή να μη λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον ΟΓΑ, το ΝΑΤ ή το Δημόσιο ή φορέα κύριας ασφάλισης ξένης χώρας, για το χρονικό διάστημα που δικαιούται το βοήθημα. Ειδικά για τους ασφαλισμένους του Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) του ΕΤΑΑ απαιτείται η διακοπή της ασφάλισης στον ανωτέρω τομέα.

- Να μην έχει υπαχθεί στην προεραιτική ασφάλιση του φορέα του και να μην έχει υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση για οποιαδήποτε αιτία.

- Να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιό του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση στην οποία ανήκε, σε πρόσωπο α’ και β’ βαθμού συγγένειας.

- Ο δικαιούχος να έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται.

- Να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.

Οι σχετικές αιτήσεις θα υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ εντός  τριών μηνών από την έκδοση της βεβαίωσης του ταμείου για τη διακοπή της ασφάλισης. και θα πρέπει να αναγράφουν το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου.

Ως δικαιολογητικά θα απαιτούνται:

- Βεβαίωση του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα με την οποία πιστοποιείται η διακοπή τους ασφάλισης ή της ιδιότητας, ο χρόνος ασφάλισης και η μη ύπαρξη οφειλής.

- Βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ ότι δεν έχει κάνει έναρξη νέας επαγγελματικής δραστηριότητας ως φυσικό πρόσωπο και δεν συμμετέχει σε άλλο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου οποιασδήποτε νομικής μορφής, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για την καταβολή του βοηθήματος.

- Εκκαθαριστικά σημειώματα της τελευταίας τριετίας από το έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης για τη λήψη του βοηθήματος (ή της τελευταίας τριετίας που προηγείται της διακοπής του επαγγέλματος).

- Υπεύθυνη κατά νόμο δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει αναλάβει μισθωτή εργασία, δεν αυτοαπασχολείται, δε λαμβάνει σύνταξη από φορέα κύριας ασφάλισης, τον ΟΓΑ, το ΝΑΤ ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής και δεν έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιό του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση στην οποία ανήκε σε πρόσωπο α’ και β’ βαθμού συγγένειας.

Βάσει της αρχικής πρόβλεψης, η διάρκεια καταβολής του βοηθήματος, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης, θα είναι από 3 έως 12 μήνες και το ποσό θα κυμαίνεται από 360 ευρώ ανά μήνα, έως 3000 ευρώ το χρόνο.


ΦΩΤΟ: Το αδιαχώρητο για μια θέση συμβασιούχου στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης


ΦΩΤΟ: Το αδιαχώρητο για μια θέση συμβασιούχου στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης



Το... αδιαχώρητο επικράτησε από τις πρώτες πρωινές ώρες το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου ξεκίνησε από σήμερα η κατάθεση αιτήσεων για τις 400 θέσεις εποχιακών υπαλλήλων...


στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.


Το προσωπικό που θα επιλεγεί θα απασχοληθεί με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ μηνών. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η κατανομή των νέων θέσεων εργασίας διαμορφώνεται ως εξής: ΥΕ Εργατών Καθαριότητας (305), ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων και Φορτηγών Οχημάτων Καθαριότητας (45), ΔΕ Οδηγών Ρυμουλκών Οχημάτων Καθαριότητας (21), ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Αυτοκινήτων (2), ΔΕ Μηχανικών Αυτοκινήτων (14), ΔΕ Ηλεκτροσυγκολλητών (2), ΔΕ Τεχνιτών Βαφής Αυτοκινήτων (1), ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Εναεριτών (5) και ΔΕ Χειριστών Ανυψωτικών Καλαθοφόρων Μηχανημάτων (5).























































Τι δικαιολογητικά χρειάζονται

Παράλληλα με την αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων οφείλουν να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

> Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

> Υπεύθυνη δήλωση για πιθανό κώλυμα οκτάμηνης απασχόλησης

> Βεβαίωση του ΟΑΕΔ για την απόδειξη του χρόνου ανεργίας

> Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους γονείς ανηλίκων

> Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους

> Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης του υποψηφίου ως πιστοποιητικό απόδειξης εμπειρίας

> Αντίγραφο δικαστικής απόφασης για τη γονική μέριμνα, εάν πρόκειται για μέλη μονογονεϊκών οικογενειών

> Πιστοποιητικό ελληνομάθειας, εάν πρόκειται για υποψηφίους που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
πηγή

Δ. Καλαμαριάς: Πέντε τόνοι λαχανικών σε άπορες οικογένειες


Πεντακόσια χαρτοκιβώτια με λαχανικά - προσφορά του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία Βασίλη Ασβεστόπουλου, που μεταφέρθηκαν στην Καλαμαριά με ειδικό ψυγείο...

από την Ιεράπετρα της Κρήτης - διανεμήθηκαν σε περίπου τριακόσιες οικογένειες σήμερα το πρωί, από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με την «ΠΑΕ Απόλλων 1926» και της Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της ομάδας.

Οι οικογένειες είχαν ειδοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες για την ημερομηνία και ώρα που θα έφθανε στην Αντιδημαρχία το ψυγείο και με έναν πολύ καλό συντονισμό, η διανομή που ξεκίνησε στις 10 το πρωί ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Κάθε κιβώτιο περιείχε πράσινες και κόκκινες πιπεριές, μελιτζάνες και ντομάτες.

Σημαντική ήταν η βοήθεια των παιδιών των Ακαδημιών του Απόλλωνα που επιβιβάστηκαν στο όχημα και με ένα πολύ καλό συντονισμό κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να δώσουν ένα πολύ καλό παράδειγμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης στους συνομήλικούς τους

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτικής – Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Κυριακή Φοροπούλου που ήταν παρόντες στη διανομή ευχαρίστησαν τόσο τον κ.Ασβεστόπουλο για την προσφορά του, όσο και τα παιδιά των Ακαδημιών, γιατί απέδειξαν ότι εκτός από καλοί μαθητές και καλοί αθλητές, έχουν επιλέξει και τον υπέροχο δρόμο του εθελοντισμού.

Από την παραπάνω ποσότητα λαχανικών η Αντιδημαρχία Πολιτικής – Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας κράτησε μια μικρή ποσότητα για το συσσίτιο των απόρων, ενώ μια παλέτα με κιβώτια θα παραδοθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς.
πηγή

Δωρεάν είσοδος κάθε Σάββατο στο Κολυμβητήριο Τούμπας


Από τις 8:00-15:00 για όλο το καλοκαίρι

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Τούμπας, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Σάββατο, με δωρεάν είσοδο, από τις 8:00-15:00.

Στο κολυμβητήριο Τούμπας λειτουργούν τμήματα υδρογυμναστικής υψηλής επιβάρυνσης –aqua aerobic, υδρογυμναστικής χαμηλής επιβάρυνσης, εκμάθησης κολύμβησης παίδων - εφήβων -προχωρημένων και αρχαρίων- και Ακαδημία.

Δωρεάν μπορούν να κάνουν χρήση της πισίνας οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι (γονείς και παιδια), οι δικαιούχοι βιβλιαρίων υγείας, τα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, οι ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών) και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, καθώς στο Δημοτικό Κολυμβητήριο υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και η κατάλληλη υποδομή για την άθληση και των ΑμεΑ.

Στις κατηγορίες με έκπτωση 50% συμπεριλαμβάνονται οι μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ιδιωτικών και Δημόσιων ΙΕΚ, στρατευμένοι, δημοτικοί υπάλληλοι, σύζυγοι και ανήλικα τέκνα αυτών.

Για πληροφορίες και εγγραφές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310.907.711 από τις 08.00 έως τις 22.00, τις εργάσιμες ημέρες.
πηγή

Αγαθά σε άπορους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης


Από τις 2 Ιουλίου ξεκινά η περίοδος του δεύτερου εξαμήνου του προγράμματος

Διακόσιες άπορες οικογένειες και αναξιοπαθούντα άτομα θα μπορούν να λαμβάνουν από τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, τα απαραίτητα αγαθά για να ζήσουν από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Θεσσαλονίκης. Τα προϊόντα θα δίνονται δωρεάν απλά και μόνο με την επίδειξη ειδικής κάρτας.

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στεγάζεται σε χώρο επί της Μοναστηρίου 124 παρέχοντας διάφορα αγαθά, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού και παιχνίδια σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Από τις 2 Ιουλίου ξεκινά η περίοδος του δεύτερου εξαμήνου του προγράμματος «Κοινωνικό Παντοπωλείο». Οι οικογένειες που θα εξυπηρετούνται επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου με βάση συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
πηγή

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα τέκνα


Οι ρυθμίσεις καλύπτουν τις αιτήσεις που υποβληθεί και εκκρεμούν από τις 15 Ιουλίου του 2010

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους όρους συνταξιοδότησης μητέρων με ανήλικα τέκνα, περιλαμβάνει εγκύκλιος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου, δίνεται η δυνατότητα στις μητέρες με ανήλικα παιδιά να συνταξιοδοτηθούν, αναγνωρίζοντας το χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας ή ασθένειας 10 χρόνια πριν την ενηλικίωση του παιδιού και όχι 10 χρόνια πριν την αίτηση συνταξιοδότησης.

Οι ασφαλισμένες μητέρες, που έχουν υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση με διαφορετικό καθεστώς, μπορούν να καταθέσουν εκ νέου αίτηση στο ΙΚΑ, ώστε να συνταξιοδοτηθούν με τις νέες ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις καλύπτουν και τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, που έχουν υποβληθεί και εκκρεμούν από τις 15 Ιουλίου του 2010.
πηγή

Πρόγραμμα για άνεργους νέους προανήγγειλε ο Βρούτσης


Με ευρωπαϊκά κονδύλια η χρηματοδότηση του προγράμματος

Πρόγραμμα για 70.000-90.000 ανέργους νέους, θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης όπως είπε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό σταθμό flash. Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι, η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει με ευρωπαϊκά κονδύλια, που βρίσκονται ήδη στη διάθεση του υπουργείου Εργασίας.

Ερωτηθείς για τα «μαϊμού» προνοιακά επιδόματα, ο υπουργός σημείωσε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί οριστικά μόνον μέσω της διασταύρωσης στοιχείων, με ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Ανέφερε ότι με βάση την ενημέρωση που έχει από τον διοικητή του ΟΓΑ, ο Οργανισμός διαθέτει τη μηχανογραφική δυνατότητα για να ελέγξει τους παραλήπτες των επιδομάτων, αλλά διατήρησε ορισμένες επιφυλάξεις, έως ότου διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
πηγή

Έξι τόνοι λαχανικών θα μοιραστούν σε απόρους του Ρεθύμνου


Παραγωγός διαθέτει τα προϊόντα του στους συνανθρώπους του

Γιορτή αλληλεγγύης ετοιμάζεται στην πλατεία Μικρασιατών σήμερα το απόγευμα, στο Ρέθυμνο, με έξι τόνους λαχανικών να προσφέρονται σε όσους έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για μία εκδήλωση της Ανοιχτής Λαϊκή Συνέλευσης Ρεθύμνου η οποία «φιλοξενεί» την πράξη αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας ή ελεημοσύνης από παραγωγό της Ιεράπετρας, ο οποίος διαθέτει την παραγωγή του για τους συνανθρώπους του, άσχετα αν κατοικούν σε άλλον νομό.

«Η αληθινή αλληλεγγύη δείχνεται από αυτούς που ούτε λένε ποιοι είναι, ούτε εξυπηρετούν κάποιον ιδιοτελή σκοπό. Έτσι και σήμερα ο παραγωγός από την Ιεράπετρα που διαθέτει τους έξι τόνους αγγουροντομάτες για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται τα διαθέτει δωρεάν... Η αληθινή αλληλεγγύη δεν κοιτάει ούτε έθνος, ούτε θρησκεία, ούτε φυλή, αλλά ξεπερνά τους τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ ντόπιων και μεταναστών… Την κοινωνία που θέλουμε, την κοινωνία της χειραφέτησης και της αλληλεγγύης εμείς πρέπει να τη χτίσουμε. Όχι κάποιοι άλλοι, εμείς», επισημαίνεται από τη συνέλευση.

Η απόφαση του παραγωγού της Ιεράπετρας είναι η αντίδραση ενός ανθρώπου που είδε τους κόπους του να αποτελούν προϊόν κερδοσκοπίας από τους μεσάζοντες, οι οποίοι, ενώ αγοράζουν τα προϊόντα του σε εξευτελιστική τιμή από τον ίδιο -όπως δηλώνει- έπειτα το μεταπωλούν στους καταναλωτές 3 - 5 φορές πάνω. Αποφάσισε λοιπόν να μην τα διαθέσει για ψίχουλα στους μεσάζοντες…», αναφέρει η συντονιστική επιτροπή της Λαϊκής Συνέλευσης.
πηγή