Nέο- άστεγοι

Τα τελευταία δύο χρόνια οι πιο σκληρές πολιτικές λιτότητας εφαρμόζονται στην ελληνική κοινωνία και δημιούργησαν την νέα ταξη των νεο-άστεγων.

Διανομή συσσιτίων

ΑΝΑΓΚΑΙΑ η παροχή οργανωμένου συσσιτίου στους έχοντας αναγκη.

Ανήλικα παιδιά

Αναγκη φροντιδας έχουν επίσης και πολλά ανήλικα παιδιά.

Ο.Κ.Α. Θεσ/νίκης

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για άπορους, άστεγους, ανέργους και ευπαθείς ομάδες γενικότερα.

Συλλογή κουβερτών και ρούχων

Συλλογή του ρουχισμού, των κουβερτών και λοιπών ενδυμάτων.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Οχτάχρονος λιποθύμησε από την πείνα!


Έτρωγε μόνο μακαρόνια τον τελευταίο καιρό

Άλλο ένα περιστατικό ένδειας στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω κρίσης, πολλές ελληνικές οικογένειες έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η περίπτωση ενός 8χρονου αγοριού, προκαλεί ξανά συγκίνηση και προβληματισμό. Ο μικρός λιποθύμησε μπροστά στα μάτια της μητέρας του, αφού, όπως αποκαλύφθηκε, το τελευταίο διάστημα ζούσε και τρεφόταν με μακαρόνια, τη μόνη τροφή που μπορούσαν να του προσφέρουν οι γονείς του.

Όταν η τραγική ιστορία ξεπέρασε τα στενά όρια του φτωχικού σπιτιού της οικογένειας, αναφέρει το flashnews.gr, γείτονες και φορείς, κυρίως το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, έσπευσαν να βοηθήσουν.
πηγή

Έλεγχος χοληστερόλης και σακχάρου


Στις 11-12 Ιουνίου και 25-26 Ιουνίου στο δήμο Θεσσαλονίκης

Με στόχο την στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 11-12 Ιουνίου και στις 25-26 Ιουνίου ελέγχους χοληστερόλης και σακχάρου.

Οι μετρήσεις για την έγκαιρη διάγνωση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου σε ανθρώπους που δεν έχουν γνωστό πρόβλημα σακχαρώδους διαβήτη ή υπερλιπιδαιμίας θα πραγματοποιηθούν στον 3ο όροφο του κτιρίου των Κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Μοναστηρίου 53-55 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:2310509020, 2310509053.
πηγή

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ουρές στις εφορίες για να κλείσουν τα μπλοκάκια


Για να μην επιβαρυνθούν με το τέλος επιτηδεύματος

Ουρές σχηματίζονται στις εφορίες από φορολογούμενους που θέλουν να κλείσουν ανενεργά μπλοκάκια και βιβλία προκείμενου να μην επιβαρυνθούν με το τέλος επιτηδεύματος, σύμωνα με όσα μετεδωσε ο Αθήνα 9,84. Η προθεσμία λήγει αύριο, ωστόσο αναμένεται να δοθεί παράταση.

Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι που έχουν ανενεργά δελτία παροχής υπηρεσιών μπορούν να κλείσουν τα βιβλία τους για να μην επιβαρυνθούν με το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011, που δηλώνονται φέτος στην εφορία.

Σχετικά ειδοποιητήρια απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων σε 240.000 φορολογούμενους σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί εμπρόθεσμη διακοπή, θεωρείται ότι η δραστηριότητα ασκήθηκε κατά τη χρήση 2011 και θα επιβληθεί για το οικονομικό έτος 2012 τέλος επιτηδεύματος ακόμα και αν δεν έχει δηλωθεί εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα ή ατομική επιχείρηση».
πηγή

Παρατείνεται το «Βοήθεια στο σπίτι»


Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αφορά 70.000 εξαρτώμενα άτομα

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνεται μέχρι 30.9.2012 η παροχή των κατ’ οίκον υπηρεσιών από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εξαρτώμενους ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και χρόνια ασθενείς στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η έκδοση ΠΝΠ για την παράταση του εν λόγω προγράμματος, που λήγει 30.6.2012, κρίθηκε απαραίτητη για να μη διακοπεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και δημιουργηθούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Για το σκοπό αυτό οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Ρουπακιώτης και Εσωτερικών Α. Μανιτάκης έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι.

Οι υποχρεώσεις υλοποίησης του προγράμματος προβλέπεται ότι θα καθοριστούν σε προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ ΑΕ.

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αφορά 70.000 εξαρτώμενα άτομα και σε αυτό απασχολούνται 3.500 εργαζόμενοι, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας.
πηγή

Η κρίση αύξησε τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά


Πολλοί δεν μπορούν να επισκεφτούν ούτε το γιατρό τους λόγω κόστους

Στην αλματώδη αύξηση εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων στην Ελλάδα συνέβαλαν σημαντικά η ανεργία, η απόγνωση και η απογοήτευση, όπως εκτιμούν οι καρδιολόγοι, οι οποίοι επιπλέον επισημαίνουν ότι αρκετοί καρδιοπαθείς εγκαταλείπουν τη θεραπεία τους, ή καθυστερούν να επισκεφθούν τον γιατρό τους, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος φαρμάκων και επισκέψεων.

Τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια στην Ελλάδα «θερίζουν», ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, της θεαματικής αύξησης της ανεργίας, του κλεισίματος χιλιάδων επιχειρήσεων και της αδυναμίας των πολιτών να πληρώσουν λογαριασμούς και «χαράτσια», σημείωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και διευθυντής του τμήματος Βηματοδότησης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Γεώργιος Θεοδωράκης, και ο εκλεγείς πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας, Ιωάννης Λεκάκης.

Οι επιστήμονες με αφορμή το 8ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας εξήγησαν ότι και η κατάθλιψη, η οποία τετραπλασιάζει τα εμφράγματα του μυοκαρδίου και διπλασιάζει τα εγκεφαλικά επεισόδια, εμφανίζεται πλέον σε ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό Ελλήνων.

Τόνισαν, εξάλλου, ότι το σημαντικό πρόβλημα, που έχει καταγραφθεί εσχάτως, είναι η αδυναμία πολλών ασθενών με καρδιοπάθειες να λάβουν τα κατάλληλα φάρμακα εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής τους στα έξοδα αγοράς τους. Το γεγονός αυτό, όπως τόνισαν οι ομιλητές, θα επιφέρει σημαντικές βλάβες στην υγεία πολλών, με απρόβλεπτες και πολύ επικίνδυνες συνέπειες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λεκάκης, είναι συχνό πλέον το φαινόμενο, αρκετοί καρδιοπαθείς να μην παίρνουν τα φάρμακά τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και συμμετοχές της τάξεως των 25 ευρώ. «Όλο και πιο συχνά μάς ζητούν να τους γράψουμε φθηνότερα φάρμακα και μας ρωτούν αν μπορούν να τα διακόψουν για κάποιο διάστημα».

Ο κ. Θεοδωράκης, από την πλευρά του, παρατήρησε ότι υπήρξε ασθενής του, καρδιοπαθής, ο οποίος είχε σοβαρές ενοχλήσεις για πέντε συνεχείς ημέρες, αλλά απέφευγε να τον επισκεφθεί, καθώς δεν είχε χρήματα για την επίσκεψη, αγνοώντας ότι το ταμείο του θα μπορούσε να καλύψει το κόστος.

Οι καρδιολόγοι αναφέρθηκαν και σε άλλο, ιδιαίτερα ανησυχητικό, γεγονός που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία από την αδυναμία πολλών να προμηθευτούν τα κατάλληλα υλικά και εξοπλισμό. Τελευταία, όπως είπαν, έχει μειωθεί ο αριθμός των επεμβάσεων και αυτό συμβαίνει σε περίοδο που η προσέλευση των ασθενών στα δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα έχει αυξηθεί ενώ στα ιδιωτικά, η κίνηση έχει μειωθεί δραματικά.

Οι κύριοι Θεοδωράκης και Λεκάκης κάλεσαν τους αρμόδιους να προχωρήσουν άμεσα στην αναθεώρηση της πολιτικής για το φάρμακο, στο πλαίσιο του κόστους - ωφέλους στον γενικό πληθυσμό και ανέφεραν ως παράδειγμα τη χρήση των στατινών και τη χορήγηση των νεότερων αντιπηκτικών σκευασμάτων.

Έγινε σαφές ότι το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας τάσσεται υπέρ της χρήσης γενόσημων φαρμάκων σε όλα τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αρκεί την επιλογή τους να έχει ο θεράπων ιατρός και η χώρα παραγωγή τους να είναι η Ελλάδα.
πηγή

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Να γιατί θέλουν να μας ξεκάνουν μέσω μνημονίου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
 Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο….
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).

Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι,
Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια
σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου
.
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι
παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

πηγή

5 τροφές που αυξάνουν το μεταβολισμό και επιταχύνουν την απώλεια βάρους




 Η προοπτική της κατανάλωσης τροφών που ενισχύουν το μεταβολισμό και αυξάνουν το ρυθμό απώλειας λίπους ίσως φαίνεται παράξενη σε αρκετούς, παρόλα αυτά όμως είναι πολύ πιο απλό απ’ ότι φαίνεται. Κατά την πάροδο του χρόνου ο ανθρώπινος οργανισμός μεταβαίνει από την κατάσταση της συνεχούς απορρόφησης θρεπτικών συστατικών, στην ενήλικη μορφή του. Η πείνα θρεπτικών ουσιών οφείλεται στο σύστημα μεταβολισμού που τις μετατρέπει σε μία μορφή στην .....
οποία το σώμα μας μπορεί να τις εκμεταλλευθεί για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κατά το στάδιο ανάπτυξης, το μεταβολικό σύστημα αλλάζει , αυξάνοντας την επιθυμία για τρόφιμα και ενέργεια που προέρχονται από το φαγητό που τρώμε.

Ο μεταβολισμός καθορίζει τον αυξανόμενο ρυθμό με τον οποίο αφομοιώνουμε και μετατρέπουμε την τροφή σε ενέργεια που χρησιμοποιείται από όλο το σώμα. Το ποσοστό όμως μειώνεται αρκετά όταν επιτυγχάνουμε πλήρη ενηλικίωση. Όμως , υπάρχουν επιλογές που μπορούν να βελτιώσουν το μεταβολικό ρυθμό με διάφορες διατροφικές τροποποιήσεις που είναι και νόστιμες και διαθέσιμες.

Φρούτα και λαχανικά

Η κατανάλωσή τους μπορεί να είναι πιο σημαντική για πολλούς ανθρώπους (εκτός από το καθαρό νερό). Συγκεκριμένα μπορείτε να αυξήσετε το μεταβολισμό με τα εσπεριδοειδή , τα μήλα , τα αχλάδια και τα πράσινα λαχανικά που είναι πλούσια σε ασβέστιο όπως το μπρόκολο και οι πιπεριές. Το ασβέστιο και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα πράσινα λαχανικά είναι επίσης ευεργετικά. Οι πιπεριές περιέχουν βιταμίνη C και καψαϊκίνη. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα , η έρευνα έχει δείξει ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά γίνονται πιο ελκυστικοί.

Σιτηρά

Τα σιτηρά περιέχουν θρεπτικά συστατικά και σύνθετους υδατάνθρακες που μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης σε δραστικό επίπεδο. Αντί να λάβετε απλούς υδατάνθρακες, τα δημητριακά ολικής αλέσεως δίνουν βιώσιμη ενεργειακή λύση σε σύγκριση με τα περισσότερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που δεν αγγίζει τα επίπεδα των σιτηρών.

Σούπες

Αυτή είναι μία πολλή καλή εναλλακτική λύση για το μεσημεριανό γεύμα καθώς προσφέρει ένα μείγμα θρεπτικών συστατικών μέσα στο υγρό και στερεό περιεχόμενο του πιάτου και ικανοποιεί δίχως περίσσεια υδατανθράκων και λιπών όπως άλλα γεύματα ενισχύοντας το μεταβολισμό δίχως να χρειαστεί να καταναλωθούν στερεές τροφές.

Πράσινο τσάι

Γεμάτο αντιοξειδωτικά και αφθονία από θρεπτικές ουσίες που προέρχονται από το αποξηραμένο φυτό πράσινο τσάι. Έχει αποδειχθεί ότι το πράσινο τσάι βελτιώνει κατά πολύ το μεταβολισμό όταν λαμβάνεται σε καθημερινή βάση. Τα οφέλη είναι σχεδόν ατελείωτα και χαρακτηρίζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Μπαχαρικά

Κουρκούμη, πιπέρι καγιέν , σκόρδο και κανέλλα είναι όλα απαραίτητα για την ενίσχυση του μεταβολισμού ως μέρος της διατροφής σας. Οι άνθρωποι που δεν περιλαμβάνουν μία απλή ποικιλία μπαχαρικών στη διατροφή τους , χάνουν μία ισχυρή θωράκιση της υγείας τους.

Λόγω της άμεσης διαθεσιμότητας αυτών των τροφών, ο καθένας θα πρέπει να είναι σε θέση να τα βρει στο ράφι της γειτονιάς τους. Να θυμάστε να προτιμάτε τα υψηλής ποιότητας οργανικά προϊόντα όποτε είναι δυνατόν. Αν ψάχνετε για διάφορα τρόφιμα τόνωσης του μεταβολισμού, εξετάστε κάθε δυνατή επιλογή και να πίνετε άφθονο νερό.



πηγή

Προσλήψεις για 10.900 εποχικούς υπαλλήλους. Δείτε αναλυτικά


«Ξεπάγωσαν» οι προσλήψεις για 10.903 νέους εποχικούς υπαλλήλους με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Παρ’ ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, σύμφωνα με την εγκύκλιο, από το Συμβούλιο της Επικρατείας εγκρίθηκε η άρση της αναστολής για:

- Τη συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης 4.703 ατόμων για ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ (προσωπικό καθαριότητας), κατά τις διατάξεις του άρθρου 205 ΚΚΔΚΥ όπως ισχύει.

- Την πρόσληψη 5.000 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας δύο (2) μηνών για προσωπικό πυρασφάλειας, δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και καθαριότητας των ΟΤΑ, καθώς και για ναυαγοσώστες.

- Την πρόσληψη 500 υδρονομέων άρδευσης.

- Την πρόσληψη 700 ατόμων για τη στελέχωση των δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων.

Τα 4.703 άτομα αφορούν αιτήματα των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία έπειτα από το Α.Π. οικ.1586/13-1-2012 έγγραφο περί προσλήψεων προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα και έχουν συμπεριληφθεί σε σχέδιο Κοινής Απόφασης που θα υπογραφεί από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Τα 5.000 άτομα που θα προσληφθούν με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, κατά τις διατάξεις του άρθρου 206 παρ.1 ΚΚΔΚΥ ή του άρθρου 20 ν.2738/1999, όπως ισχύει, αφορούν την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας (είτε μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών της προηγούμενης παραγράφου είτε λόγω των αυξημένων αναγκών που επιφέρει η θερινή περίοδος), της πυρασφάλειας (εργάτες για τον καθαρισμό των δασών), της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών και της αντιμετώπισης των άμεσων αναγκών των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών έως την ολοκλήρωση της λειτουργίας τους (31/07/2012).

Ειδικότερα, ο μέγιστος αριθμός δίμηνων συμβάσεων που μπορούν να υλοποιηθούνν κατά τα ανωτέρω ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ως εξής:

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής: 1.500.

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας: 600.

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας: 300.

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου: 450.

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου: 300.

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης: 300.

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης: 1.550.

Σε περίπτωση που στους φορείς αρμοδιότητας κάποιας από τις ανωτέρω Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν εξαντληθεί το σύνολο των χορηγούμενων ατόμων, οι γενικοί γραμματείς θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου το υπόλοιπο να διατεθεί σε φορείς αρμοδιότητας άλλων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Οι 500 υδρονομείς άρδευσης των οποίων η πρόσληψη εγκρίθηκε από την επιτροπή του άρθρου 28 παρ.4 ν.2190/1994, όπως ισχύει, κατανέμονται ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως εξής:

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής: 20.

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας: 120.

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας: 40.

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου: 80.

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου: 20.

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης: 100.

- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης: 120.

Τέλος, έχουν ήδη εγκριθεί μεμονωμένα αιτήματα: α) του δήμου Τεμπών για 18 δίμηνες συμβάσεις καθαριότητας, β) του δήμου Βόλου για την πρόσληψη 36 υδρονομέων άρδευσης και γ) του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Υγείας δήμου Καισαριανής «Λεωνίδας Μανωλίδης» για 6 δίμηνες συμβάσεις για τις ανάγκες βρεφονηπιακών σταθμών.

32 εποχικοί στην Καλλιθέα

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS (Προγράμματα ανάπτυξης, κοινωνικής στήριξης και ιατρικής συνεργασίας) θα προσλάβει 32 άτομα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 5 μηνών, για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στον Νότιο Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Οι νέοι υπάλληλοι θα απασχοληθούν στον δήμο Καλλιθέας.

Οι ωφελούμενοι της πράξης πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως και 10.500,00 ευρώ το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01/01/2009 έως 31/12/2009). Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως και αύριο 11 Ιουνίου. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο: 210-5205200.

25 υπάλληλοι στο Πέραμα

Το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ» ανακοίνωσε την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά 25 ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στον δήμο Περάματος. Πρόκειται για τη δράση «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ», η οποία αφορά τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων της περιοχής. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα 11/06/2012 έως και την Τετάρτη 20/06/2012, από τις 9π.μ. έως 2μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΚΟΧ.1 αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο στη διεύθυνση Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, Νίκαια.

Προγράμματα για άνεργους δημοσιογράφους

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολή αιτήσεων από άνεργους δημοσιογράφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης με αντικείμενο την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Δημοσιογράφου με Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα περιληφθούν στο Μητρώο ΚΕΚ που θα συγκροτήσει η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ως ο τελικός δικαιούχος της δράσης. Δικαίωμα εγγραφής έχουν μέλη της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΣΗΕΘΣΤΕ και της ΕΣΗΕΠΗΝ. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης και της συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης, η ΕΣΗΕΑ θα καταβάλει στους ανέργους που θα καταρτιστούν εκπαιδευτικό επίδομα αξίας 500 ευρώ.

Ευρωπαϊκό ρεκόρ ανεργίας

Η οικονομική ύφεση και τα παρελκόμενά της δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο. Η τελευταία ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τον αριθμό των ατόμων χωρίς εργασία στην Ευρωζώνη για τον περασμένο Απρίλιο κατέδειξε νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς επίσης και ότι η ανεργία πλήττει σφόδρα τις οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι άνεργοι στην Ε.Ε. έφτασαν τα 24,667 εκατ. πολίτες, ενώ στην Ευρωζώνη τα 17,405 εκατ. πολίτες.

«Πρωταθλήτρια» τον Απρίλιο παραμένει η Ισπανία με ανεργία 24,3%. Ακολουθεί η Ελλάδα με 21,7% και έπονται Πορτογαλία και Λετονία με 15,2%.

Η μέση ανεργία στην Ε.Ε. των 27 έφτασε το 10,3% και στην Ευρωζώνη παρέμεινε στο 11%, φτάνοντας σε νέα υψηλά από τότε που δημιουργήθηκε το κοινό νόμισμα της Ε.Ε. Στον αντίποδα, τη χαμηλότερη ανεργία τον Απρίλιο παρουσίαζαν οι Αυστρία με 3,9%, Ολλανδία με 5,2% και Γερμανία με 5,4%.

Οι Ελληνες νέοι και νέες κάτω των 25 ετών αντιμετωπίζουν την υψηλότερη ανεργία στην Ε.Ε. με ποσοστό 52,7%, με τους Ισπανούς να ακολουθούν με 51,5% και τους Σλοβάκους με 39,3%.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας προβλέπει αύξηση της ανεργίας σε ποσοστό 15,5% το 2012 και 16% το 2013. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις της πορτογαλικής κυβέρνησης έκαναν λόγο για ανεργία στο 14,5% για το 2012 και στο 14,1% για το 2013.

Στην Ιταλία το πρώτο τρίμηνο του 2012 το ποσοστό της ανεργίας έφτασε στο 10,9% καταγράφοντας αύξηση-ρεκόρ. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων δεκατριών ετών. Η αύξηση σε ετήσια βάση είναι της τάξης του 2,3%.

Διαγωνισμοί για αρχιτέκτονες

Σε εξέλιξη είναι δύο διαγωνισμοί για νέους αρχιτέκτονες, μέχρι 40 ετών, για τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης. Με τους δύο διαγωνισμούς που τιτλοφορούνται «Θεσσαλονίκη Χ 4» και «Ηράκλειο Χ 4» οι υποψήφιοι αρχιτέκτονες καλούνται να επιλέξουν ελεύθερα τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα σε διάφορες γειτονιές με υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον, με στόχο την αναβάθμισή τους μέσω αναπλάσεων του δημόσιου χώρου και την αξιοποίηση των ενδιάμεσων δρόμων. Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ -το οποίο χρηματοδοτεί και το πρόγραμμα με 150.000 ευρώ μέσω του Πράσινου Ταμείου- με τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς αναζητούνται ολοκληρωμένες προτάσεις για το οικοδομικό τετράγωνο που αποτελεί το βασικό αστικό κύτταρο των συγκεκριμένων πόλεων.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ για κάθε διαγωνισμό θα δοθούν πέντε ισότιμα βραβεία των 5.000 ευρώ και θα προταθούν έως 5 εξαγορές από την κριτική επιτροπή. Σημειώνεται δε ότι όλες οι μελέτες θα εκτεθούν και θα συμπεριληφθούν σε έκδοση της ΕΑΧΑ Α.Ε., σε συνέχεια του διαγωνισμού ιδεών «Αθήνα Χ 4» και στο πλαίσιο της επέκτασης του αντικειμένου του σε όλη την επικράτεια.

Οι προκηρύξεις των διαγωνισμών αναρτώνται στις ιστοσελίδες της διοργανώτριας αρχής και των αντίστοιχων Δήμων, καθώς και των ΥΠΕΚΑ, ΤΕΕ, ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ και Πράσινου Ταμείου.
πηγή

Κόψτε το κάπνισμα τρώγοντας..φρούτα!


Όσοι προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα ίσως το καταφέρουν, αν καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Buffalo, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nicotine and Tobacco Research».

Οι ερευνητές διεξήγαγαν μια έρευνα σε 1.000 καπνιστές άνω των 25 ετών, με σκοπό να αποκαλύψουν ποια είναι η σχέση μεταξύ του καπνίσματος και της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών. Με βάση προηγούμενες έρευνες γνώριζαν ήδη ότι όσοι έχουν κόψει το τσιγάρο για λιγότερο από έξι μήνες καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά σε σύγκριση με τους καπνιστές.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι οι καπνιστές που είχαν κόψει το κάπνισμα και κατανάλωναν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να εξακολουθούν να απέχουν από το τσιγάρο 14 μήνες μετά τη διακοπή του, συγκριτικά με εκείνους που καταναλώνουν τα λιγότερα φρούτα και λαχανικά.

Επίσης, παρατήρησαν ότι οι καπνιστές με τη μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών καπνίζουν λιγότερα τσιγάρα την ημέρα, περιμένουν περισσότερο πριν ανάψουν το πρώτο τσιγάρο της ημέρας και έχουν χαμηλό σκορ στις κλίμακες αξιολόγησης της εξάρτησης από τη νικοτίνη, συγκριτικά με εκείνους που τρώνε ελάχιστα φρούτα και λαχανικά.

Οι πιθανές εξηγήσεις για αυτό τον συσχετισμό είναι ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δεν «τραβούν» τσιγάρο, αντιθέτως χειροτερεύουν τη γεύση του. Επίσης, προσφέρουν αίσθημα κορεσμού και πληρότητας, γεγονός που μάλλον μειώνει την επιθυμία για τσιγάρο.
πηγή

Βάλε χρώμα στην διατροφή σου


Για τα μάτια σου μόνο, διάλεξε πράσινο!

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι το πράσινο τσάι κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα. Νέα επιστημονική έρευνα, δείχνει ότι το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και για τα μάτια! Τα αποτελέσματα των ερευνών αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, προστατεύει τα μάτια από το οξειδωτικό στρες για τουλάχιστον 20 ώρες. Οι ευεργετικές ουσίες που περιέχουν οι κατεχίνες είναι σε θέση να προστατεύσουν τα μάτια από γλαύκωμα, καταρράκτη και πολλές άλλες δυσάρεστες παθήσεις. Σε πειράματα που έγιναν, οι ερευνητές εξέτασαν τα μάτια ποντικών που είχαν πιεί πράσινο τσάι και διαπίστωσαν ότι οι φακοί, ο αμφιβληστροειδής χιτώνας και άλλοι ιστοί, είχαν απορροφήσει σημαντικές ποσότητες κατεχινών, γνωστές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, λουτεϊνη και ζεαξανθίνη.





Δύο μωβ την ημέρα το γιατρό τον κάνουν πέρα.

Εσείς πόσα μωβ φάγατε σήμερα; Η ερώτηση δεν αναφέρεται παρά... σε φρούτα και λαχανικά! Καρκίνος, Αλτσχάϊμερ, καρδιακές παθήσεις, άνοια και γήρανση μένουν μακριά μας αν... εκτός των άλλων, φροντίζουμε να καταναλώνουμε δύο τουλάχιστον μερίδες μωβ φρούτων και λαχανικών, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. Το μωβ χρώμα σε αυτά, προέρχεται από τα αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαβών, που προκαλούνται από τον ελεύθερο σίδηρο στα κύτταρα του οργανισμού. Ο ελεύθερος σίδηρος (ο σίδηρος σε λάθος μορφή που επιβαρύνει τον οργανισμό) δημιουργεί ελεύθερες ρίζες που είναι τοξικές για το DNA, τα λιπίδια και τις πρωτεΐνες των κυττάρων. Ποιες είναι όμως οι μωβ τροφές; Σταφύλια, κράνα μύρτιλα, δαμάσκηνα, σταφίδες, βανίλιες, μελιτζάνες, παντζάρια, βατόμουρα, αποτελούν τα νέα διατροφικά όπλα στον πόλεμο κατά της φθοράς του οργανισμού.




Κόκκινο κατά του καρκίνου.

Η εμμονή των αρχαίων λαών με το ρόδι και η θέση που κατείχε τόσο στα ήθη και τα έθιμα, όσο και στους μύθους, δεν είναι τυχαία. Το ρόδι είναι εξαιρετικό για την υγεία μας, αφού έχει αποδειχθεί μέσα από μια πληθώρα ερευνών, ότι έχει ωφέλιμες επιδράσεις στον οργανισμό. Το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για το ρόδι επιβεβαιώνει σιγά-σιγά όσα είχαν διαπιστώσει οι άνθρωποι στην αρχαιότητα. Πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας διαπίστωσε ότι ο χυμός του ροδιού, μπορεί να αναστείλει την εξάπλωση του καρκίνου του προστάτη. Τα συστατικά που υπάρχουν στον χυμό, φαίνεται ότι καταφέρνουν να μπλοκάρουν την μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων, παρεμβαίνοντας στον χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στον χυμό του ροδιού, εμπόδισαν τα καρκινικά κύτταρα που υπήρχαν σε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη, να μετασταθούν στα οστά. Ελπίζουν επίσης πως ο χυμός του ροδιού θα έχει ανάλογη ευεργετική δράση και σε άλλες μορφές καρκίνου. Άλλωστε και το λυκοπένιο που υπάρχει στο καρπούζι και την τομάτα, μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση διάφορων σημαντικών παθήσεων που ταλανίζουν την ανθρωπότητα. Μάλιστα, όσο πιο κόκκινη είναι η τομάτα ή το καρπούζι, τόσο περισσότερο λυκοπένιο περιέχει. Το λυκοπένιο στον επεξεργασμένο πολτό ντομάτας, είναι 4 φορές περισσότερο διαθέσιμο βιολογικά από ότι το λυκοπένιο στη φρέσκα ντομάτα.

 πηγή

όταν ο ένας είναι απών... δώσε εσύ το παρόν


Μια αγκαλιά για να κλείσει μέσα της όλη την αγάπη, την φροντίδα και την ζεστασιά που οφείλει μια οικογένεια στο παιδί της, θέλει... δύο χέρια. Τι γίνεται όμως, όταν ένα δύσκολο γεγονός, μια ασυμφωνία μεταξύ γονέων ή ένα άδοξο τέλος μιας σχέσης, πριν ή μετά την απόκτηση του παιδιού, δημιουργεί συναισθηματικά κενά στο ίδιο το παιδί; Κάθε γονιός είναι μοναδικός σαν ταυτότητα προσώπου και προσφοράς προς το παιδί. Τι συμβαίνει όμως, όταν ένας γονιός, μένει μόνος; Η φροντίδα, η αγάπη και η ζεστασιά, σίγουρα δεν μειώνονται. Πολλές φορές δε, ούτε οι δυνάμεις και οι αντοχές. Ακόμα κι οι ρόλοι. Ο πατέρας ή η μητέρα που έμειναν μόνοι, μπορούν να διαδραματίσουν και τους δύο ρόλους – πρότυπα προς το παιδί. Η πολιτεία όμως, μέχρι να αναπτύξει αυτά τα αντανακλαστικά ο γονέας, οφείλει να στέκεται αρωγός στην δύσκολη αυτή κατάσταση.

Δημοσιονομικοί λόγοι, ψηφοθηρικές βλέψεις και λόγια... χαμμένα στην μετάφραση μιας γραφειοκρατικής χώρας σαν την Ελλάδα, έχουν καταδικάσει σε αγώνα δρόμου τον ένα και μόνο δρομέα – γονέα, για να αντέξει τόσο την μοναξιά όσο και την ανάπτυξη του τέκνου. Χιλιάδες οικογένειες στην χώρα μας, τόσο λόγω της ακμάζουσας οικονομικής κρίσης όσο και λόγω της ψυχολογικής κατάθλιψης που μαστίζει τον πληθυσμό, έχουν εισέλθει ηθελημένα ή μη, στην έννοια της μονογονεϊκής οικογένειας. Μητέρες, ως επί το πλήστον, που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους, αυξάνουν καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο. Η αδυναμία πολλές φορές, της επιστήμης της ψυχολογίας, να εισέλθει στα στεγανά της ασυμφωνίας χαρακτήρων εντός γάμου, οδηγεί οικογένειες να χωρίσουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ψυχικό κόσμο του τέκνου. Σήμερα, παρά ποτέ άλλοτε, αυτές οι οικογένειες, μας έχουν ανάγκη. Γιατί η υγεία της οικογένειας, συμβάλλει και στην υγεία της κοινωνίας.

Το σωματείο μονογονεϊκών οικογενειών Βορείου Ελλάδος και η πρόεδρός του κ. Δαλακλή Νατάσα, ανακοινώνει ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή ΔΕΚΑ οικογένειες σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη (Καλοχώρι ,Τούμπα, Περαία,), Πάτρα και Ξάνθη που χρειάζονται ΑΜΕΣΑ και ουσιαστικά στήριξη.

Παρακαλούμε πολύ όποιοι μπορούν να βοηθήσουν τις οικογένειες να απευθυνθούν στο Σωματείο, στο τηλέφωνο  6975841616 (whats up).
πηγή

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Διευκρινίσεις για την υποβολή των δηλώσεων


Τι ορίζει η απόφαση για τη χρήση του κλειδάριθμου

To υπουργείο Οικονομικών, δεδομένης της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των εμπρόθεσμων αρχικών δηλώσεων εισοδήματος των Φυσικών Προσώπων με ατομικά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (εκτός των συνταξιούχων) για το 2012, υπενθυμίζει την Απόφαση ΠΟΛ 1079/2012, η οποία μεταξύ άλλων ορίζει:

-Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου, ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012 και οι δηλώσεις εισοδήματος των φυσικών αυτών προσώπων μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά με τη χρήση των υφιστάμενων κωδικών χωρίς να απαιτείται κλειδάριθμος

-Σε όσους φορολογούμενους δεν σταλούν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε έντυπη μορφή, λόγω υποχρέωσής τους σε ηλεκτρονική υποβολή και δεν είναι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISNET, η Γ.Γ.Π.Σ. αποστέλλει με συστημένη επιστολή τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να υποβάλουν την δήλωσή τους μέσω διαδικτύου.

Οι πολίτες που δεν επιθυμούν να κάνουν δήλωση ηλεκτρονικά μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., για την υποβολή αίτησης και την απόκτηση κλειδαρίθμου, ανεξάρτητα από την αποστολή των συστημένων επιστολών, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε με απλή εξουσιοδότηση, πλην όμως προτείνεται να αναμένουν τη λήψη των συστημένων επιστολών.
πηγή

Παιδιά σε ρόλο γιατρών στην Καλαμαριά


Εκστρατεία συγκέντρωσης φαρμάκων για τους Γιατρούς του Κόσμου

Σε ένα υπαίθριο «ιατρείο» μετατρέπεται το απόγευμα η Πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς στο πλαίσιο ενός διαδραστικού παιχνιδιού στο οποίο μετέχουν 250 παιδιά, που συγκέντρωσαν εκατοντάδες κουτιά φάρμακα προκειμένου να ενισχύσουν τους Γιατρούς του Κόσμου και το Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς.

Οι μικροί «γιατροί» με συνθήματα «Φτωχός είναι αυτός που δεν έχει αγάπη να δώσει», «Δώσε κι εσύ βοήθεια, φάρμακα, αγάπη» , θα περιθάλψουν τους ασθενείς-κούκλες, θα τους δώσουν τα φάρμακα, θα τους κάνουν ενέσεις και θα τους μετρήσουν την πίεση, υπό την καθοδήγηση των ειδικών, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Παιδιά και ενήλικες ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση που απηύθυναν πριν από 20 ημέρες τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «Ευρωγνώση» Καλαμαριάς και Βυζαντίου για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των ανασφάλιστων πολιτών που αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους και απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς και στους Γιατρούς του Κόσμου.

«Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν συγκινητική. Κάποια έφεραν ακόμη και τα φάρμακα του παππού και της γιαγιάς τους. Κάποια άλλα πήγαν και αγόρασαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τα φαρμακεία. Οι γονείς τηλεφωνούσαν συνέχεια και ρωτούσαν τι μπορούν να φέρουν» λέει η Αργυρώ Πάσιαλη, υπεύθυνη για την διοργάνωση της εκστρατείας συλλογής φαρμάκων και της αποψινής εκδήλωσης.

Όμως δεν ήταν μόνο τα παιδιά που έφεραν φάρμακα. Ανάλογο ενδιαφέρον έδειξαν τα φαρμακεία και οι γιατροί της περιοχής, αλλά και επιχειρήσεις που πρόσφεραν δώρα και κεράσματα για την εκδήλωση στην Πλατεία της Καλαμαριάς.

«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες του δήμου Καλαμαριάς ώστε να βοηθήσουν μέσω του Δημοτικού Ιατρείου και των Γιατρών του Κόσμου τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη από φάρμακα. Ειδικά αυτή τη περίοδο είναι πολλοί αυτοί που δεν είναι άνεργοι ή άποροι , αλλά ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακά τους λόγω του ότι τα φαρμακεία διέκοψαν την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία» λέει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής , Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του δήμου Καλαμαριάς Κυριακή Φοροπούλου –Μπαλτατζή.

Το Δημοτικό Ιατρείο και το Δημοτικό Φαρμακείο Καλαμαριάς, που λειτουργούν εδώ και 12 χρόνια, συνεργάζονται με τους Γιατρούς του Κόσμου, με τους οποίους ανταλλάΣσουν φάρμακα, εμβόλια και υγειονομικό υλικό ανάλογα με τις ανάγκες.

«Η προσπάθεια για τη συγκέντρωση φαρμάκων θα συνεχιστεί. Είναι μία κίνηση που δεν κοστίζει και επιπλέον γίνεται και κάποια οικονομία, αφού οι πολίτες μπορούν να φέρουν τα φάρμακα τα οποία έχουν περισσέψει και δεν τα χρησιμοποιούν. Ένα φάρμακο που δεν το χρειαζόμαστε πια μπορεί να είναι για έναν άλλο άνθρωπο θεραπεία» προσθέτει η κ Φοροπούλου-Μπαλτατζή.
πηγή